Samsung končí s výrobou Galaxy Note 7

Samsung končí s výrobou svojho nie moc bezpečného telefónu Galaxy Note 7.

Spoločnosť sa tak rozhodla po tom, čo niekoľko náhradných telefónov Note 7 opäť explodovalo. Dokonca jedna z explózií dopadla tak nešťastne, že zranený musel byť prevezený do nemocnice. Včera, oficiálny dodávateľ dielov pre Samsung informoval kórejský Yonhap o tomto rozhodnutí Samsungu. Dôvodom tohto rozhodnutia nemôže byť nič iné ako bezpečnosť zákazníkov v Južnej Kórei, Spojených Štátoch a Číne. Správy o vybuchujúcich Samsungoch obleteli svet rýchlosťou svetla a stali tak aj kladivom tejto vlajkovej lode spoločnosti Samsung. Druhé kolo, v ktorom spoločnosť nahrádzala poškodených novými verziami telefónu (ktoré taktiež vybuchli) taktiež stroskotalo. Rozhodnutie Samsungu ukončiť výrobu podporilo aj vyjadrenie Amerických telekomunikačných spoločností, ktoré sa rozhodli zastaviť predaj Note 7 kvôli správam o piatych výbuchoch behom piatych dní.

explosive-start-for-samsung-galaxy-note-7-more-phones-catch-fire-while-charging-507793-4

Minulý týždeň v stredu sa na internet dostala správa, že let z Louisville do Baltimoru bol zrušený a cestujúci boli evakuovaný ku bráne, kvôli dymiacemu Galaxy Note 7. V sobotu sme počuli o 13 ročnom dieťati, ktoré cítilo “divný zápach pálenia sa niečoho” a pri tom si s Note 7 jemne popálila palec na ruke. Ešte v ten istý deň, muž z Kentucky oznámil, že počas spánku jeho Note 7 začal dymiť a následne horieť v jeho spálni počas nabíjania. “Nič som s ním nerobil. Iba tam bol položený.” uviedol poškodený. Počas návštevy u lekára mu bola diagnostikovaná akútna bronchitída. Následne v nedeľu sa objavil ďalší prípad s Note 7. Telefón podľa slov poškodeného “začal z ničoho nič horieť na nočnom stolíku”. “Prebudila som sa v panike čo sa deje.” Potom na obed opäť v nedeľu začal v Texase Note 7 horieť počas rodinného obeda.

galaxy-note-7-china-big

Všetky uvedené zariadenia v incidentoch boli náhradné, ktorými spoločnosť Samsung nahradzovala tie, už vybuchnuté. Spoločnosť pri výmene zariadenia za náhradné uistila svojich zákazníkov, že batérie v týchto náhradných zariadeniach nie sú náchylné k prehrievaniu a následnému vznieteniu. No, asi sa trocha sekli. Samsung teraz musí vysvetliť, prečo aj nimi vydané náhradné zariadenia samovoľne explodujú. Názory ľudí napovedajú, že problém samovoľne explodujúcich Samsungov začal po tom, čo spoločnosť uponáhľala výrobu kvôli informáciám o iPhone 7 a tým, že nebude obsahovať žiadne veľké dizajnové zmeny. Samsung sa tak chcel predstavením svojho telefónu zviditeľniť ešte viac a mať oproti Apple na vrch. No zviditeľniť sa mu určite podarilo. Dodávatelia boli kvôli tomu tlačení a museli sa prispôsobiť skorším termínom, čo viedlo ku kritickému prehliadnutiu chýb.

safe-galaxy-note-7-replacement-explosion-usa-farmington

Dodávateľ, ktorý prezradil zastavenie výroby opísal, že produkcia je “dočasne prerušená”. Avšak ťažko si predstaviť, pod akými podmienkami by Samsung opäť začal vyrábať Note 7. Samsung sa teraz stal známy ako nedôveryhodná značka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.