Mac Pro od Samsungu prichádza, volá sa ArtPC

Samsung ArtPC

Priznám sa, že keby bol Mac Pro lacnejší, určite by to bol môj primárny počítač. Jeho vonkajší i vnútorný design je veľmi výstredný a to isté si zjavne myslí aj Samsung. Možno práve preto jeho najnovší ArtPC počítač vyzerá, dá sa povedať, povedome.

Podobne ako Mac Pro, aj Samsung ArtPC má tvar cylindra, na ktorého jednej strane nájdeme celú kolekciu portov. Tie zahŕňajú štyri USB porty, Ethernet, HDMI, čítačku pamäťových kariet a 3,5mm jack. Nechýba ani USB-C, ktoré by sa mohlo objaviť aj na ďalšom Macu Pro. Je totiž pravda, že posledný model vyšiel pred tromi rokmi a tak je najvyšší čas na uvedenie nového modelu.

Nový počítač od Samsungu má preto bombastický náskok čo sa týka technológií. V jeho vnútri nájdete procesor Intel Core i5 alebo Intel Core i7, ktorý dopĺňa grafická karta AMD RX460 a rýchla DDR4 RAM s kapcacitou 8 alebo 16GB. Tento počítač v základe ponúka 256GB NVMe SSD, avšak je možné si objednať konfiguráciu s 1TB HDD. Bonusom je, že sa tento počítač dá upgradovať, pričom sa táto vychytávka netýka len HDD a RAM, ale aj ďalších komponentov. Napríklad o možnosti zmeny grafickej karty sa špekuluje aj v súvislosti s Mac Pro, kde by stačilo vymeniť jednu dosku.

Narozdiel od Macu Pro však tento počítač ponúka aj jednu vychytávku na vrchnej časti. Je tam 360-stupňový reproduktor Harman/Kardon. Počítač by sa mal predávať 28. októbra za 1200 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.