Powerbanky sa tešia obrovskému úspechu vďaka Pokémon GO

Už krátko po vydaní Pokémon GO začali niektorí srandovať, že sa fabriky na výrobu powerbánk topia v peniazoch len vďaka tejto hre. Vyzerá to ale, že na vtipných obrázkoch bolo predsa len niečo pravdy. Analytická firma NPD Group totiž odhalila, že po vydaní hry Pokémon GO došlo k 101% nárastu predajov externých batérií len v USA.

Firma poukázala na to, že len v čase od 10. do 23. júla bolo predaných 1,2 miliónov kusov powerbánk, čo je obrovský úspech. Predaje powerbánk sa doposiaľ zvyšovali len o drobné percentá. Len niekoľko týždňov pred vydaním megahitu zaznamenali externé batérie nárast predajov oproti minulému roku len o 4%. Ako je teda vidieť, tak celodenné zbieranie pokémonov malo na výrobcov takéhoto tovaru veľmi pozitívny dopad. Hra zároveň dostala powerbanky do povedomia väčšieho množstva ľudí, ktorí si všímajú ich popularitu práve u tých, ktorí trávia letné dni hraním Pokémon GO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.