Pokémon Go sa stal držiteľom rekordu v App Store

Mimoriadne populárna hra Pokémon Go, odohrávajúca sa v realite, vytvorila nový rekord v App Store. 

Od vydania hry v slovenskom App Store ubehol týždeň a popri jej narastajúcej a obrovskej popularite bol vytvorený nový rekord. Hra si drží prvenstvo za najviac stiahnutí za prvý týždeň od vydania ako akákoľvek iná aplikácia v histórií App Store. René Ritchie na svojom Twitterovom účte potvrdil pravdivosť tejto informácie, keď sa k nemu dostali štatistiky od spoločnosti Apple. Hra Pokémon Go bola spustená 5. júla najprv v Austrálii, Novom Zélande a Spojených Štátoch. Neskôr sa dostala aj do iných štátov a dnes sa dá už stiahnuť v 30 krajinách sveta.

https://twitter.com/reneritchie/status/756542137081167872?ref_src=twsrc%5Etfw

Aj napriek problémom so servermi alebo chybám v hre, sa Pokémon Go teší neuveriteľnej popularite, ktorú isto nečakala ani spoločnosť Niantic stojaca za jej zrodom. Hra láka hráčov vyjsť von a preskúmavať svoje okolie popri hľadaní Pokémonov. Minulý týždeň si hru stiahlo iba v Spojených štátoch okolo 7,5 milióna užívateľov. Jedná sa o veľmi veľký počet hráčov, ktorý dal zabrať nie len App Storu ale aj serverom spoločnosti Niantic. Mnohí užívatelia hlásia chybu s ukazovateľom Nearby Pokémon (pokémonov v okolí), kedy sa pri hľadaní Pokémonov tľapky neznižujú. Podľa informácií sa nejedná o chybu ale o zámerný krok spoločnosti Niantic na zlepšenie herného zážitku a zníženie náporu na ich servery.

pokemon

Taktiež musíme uznať výborný nápad spoločnosti, keďže podľa štatistík zarobí hra v priemere za deň približne 1,600,000 dolárov. Hra napomáha nie len svojej materskej spoločnosti ale aj reštauráciám v okolí PokéStopov, ktoré hlásia exponenciálny nárast zákazníkov. Čaká sa, že v blízkej budúcnosti by mala spoločnosť Apple zarobiť na tejto hre približne 3 miliardy dolárov, keďže má 30% podiel na nákupoch v aplikácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.