Phil Schiller: “Nekladieme dôraz na cenu, ale na používateľský zážitok a kvalitu”

Server CNET zverejnil rozsiahle interview s poprednými vedúcimi Applu – Philom Schillerom, Craigom Federighim a Jonym Iveom. Téma bola jasná. Mac a jeho budúcnosť.

Z rozhovoru sa dozvedáme hneď niekoľko zaujímavých faktov. Na novom OLED Touch Bare na MacBookoch Pro napríklad pracoval vyše dvoch rokov Jony Ive a jeho dizajnový tím. “Ide o začiatok veľmi zaujímavého smeru, ktorý kombinuje dotykové vstupy s mechanickou klávesnicou.” hovorí Ive. O bližšie informácie sa však tradične odmieta podeliť.

“Kalendár neovplyvňuje žiadne naše rozhodnutia,” odpovedal Schiller na otázku, prečo spoločnosti trvalo tak dlho prísť s novými zariadeniami. “Motivujeme naše tímy, aby odvádzali skvelú prácu, niekedy sa tá práca dá stihnúť za rok, inokedy trvá tri roky…”

schiller-federighi-macbook-pro-interview
Viceprezident marketingu Phil Schiller vľavo a viceprezident pre softvér, Craig Federighi v strede. Zdroj: CNET

“Nechceli sme predstaviť len rýchlejší MacBook Pro. Toto je pre nás veľkým, veľkým krokom vpred. Je to nová systémová architektúra ktorá nám v budúcnosti umožní vytvoriť množstvo vecí. Vecí, ktoré si ešte ani nedokážeme predstaviť.”

Na margo vysokých cien, ktoré si za nové MacBooky Apple pýta, Schiller odpovedal stroho:

“Cenová dostupnosť je niečo, o čo sa určite zaujímame. Nekladieme však všetok dôraz na cenu, ale na používateľský zážitok a kvalitu, ktorú ľudia od Macu očakávajú. Niekedy to znamená, že skončíme na vyššej časti cenového spektra, nie však úmyselne. Toľko to proste stojí.”

apple-macbook-pro-2016-1

Apple sa opäť vyjadril aj k častej otázke o dotykových obrazovkách na Macu. A opäť prízvukoval, že nemá žiadne úmysly spájať macOS a iOS, dotykové a klasické rozhranie. Podľa Ivea nie je dotyková obrazovka na Macu “príliš užitočná.”

“Strávili sme nad tým pred pár rokmi množstvo času a došli sme k záveru, že na vytvorenie najlepšieho osobného počítača sa nemôžete snažiť premeniť macOS na iPhone. A naopak, nemôžete premeniť iOS na Mac.” hovorí Schiller.

Spoločnosť taktiež verí, že notebook ako zariadenie tu s nami bude minimálne ďalších 25 rokov. “Idea laptopu, s povrchom na stole, na ktorom môžete písať a s vertikálnym displejom, dáva zmysel už 25 rokov.” tvrdí Schiller. “Pokiaľ vieme, stále tu bude priestor pre túto základnú laptopovú architektúru.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.