Apple Campus 2: Októbrový pokrok

Ubehol takmer mesiac od kedy sme si mohli pozrieť videá dronov, na ktorých bol nakrútený postup práce na Apple Campus 2.

Avšak pred 2 dňami sa na portáli YouTube objavili nové videá, ktoré nám ponúkajú pohľad z drona na aktuálny stav a priebeh prác na novej vlajkovej budove Apple. Pri porovnaní s predchádzajúcimi videami si na najnovších môžeme všimnúť fungujúce svetlá na okrúhlej budove. Počet žeriavov je už o dosť menší, čo naznačuje, že stavbárske práce sa blížia svojmu koncu a väčšina pracovnej sily sa teraz orientuje na elektrikárske práce.

Vodná plocha v strede kampusu už oproti predchádzajúcim videám naberá svoju finálnu podobu. Tiež sme si mohli všimnúť, že Apple nijak nepokročil s úpravou trávnatej plochy v areáli kampusu. Na predchádzajúcom videu sme mohli vidieť, aký veľký pokrok spravili pracovníci, keď zmenili rozkopanú stavebnú plochu na upravený terén, pripravený pre zasadenie rastlín. Na videu je zobrazený aj postup prác na podzemnej posluchárni, ktorú Apple plánuje použiť na budúce odhaľovania a predstavovania produktov. Vo fáze výstavby sú aj campus coffe lokácie na rohoch areálu. Vieme, že Apple taktiež stavia podzemné tunely, ktoré spájajú rôzne budovy kampusu. Tieto tunely môžeme vidieť na konci videa.

V druhom videu zobrazujúce postup stavby vidíme solárne panely, ktoré sú dokončené na približne 40%.  Dron nám v tomto videu poskytne aj bližší pohľad na podzemnú poslucháreň. Apple plánuje svojim zamestnancom poskytnúť aj rekreačné a relaxačné vybavenie vo forme zón zameraných na odpočinok ako je joggling zóna, cyklo trasy, basketbalové a tenisové kurty. Očakávaný termín dokončenia prác na Apple Campus 2 je stanovený na koniec roka 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.