Balíček nálepiek Phoneys od Nixed bude stiahnutý z App Store

Za posledný týždeň sa aplikácií, ktorá kopíruje dizajn ikonických bubliniek v iMessage podarilo raketovým tempom obsadiť druhé miesto v rebríčkoch Messages App Store, teda App Store určenom pre aplikáciu Správy.

Avšak aj napriek obľúbenosti tohto balíčka nálepiek bude jeho popularita krátka, keďže ho Apple plánuje stiahnuť z obchodu. Phoneys je aktuálne umiestnené ako druhé v rebríčku platených aplikácií v Messages App Store v Amerike. Tieto balíčky imitujú správy ako keby boli odoslané druhou osobou, avšak sú poslané vami. Na ich dôveryhodnosti pridáva fakt, že vyzerajú ako skutočné textové bubliny z iMessage. Balíček obsahuje správy ako napríklad “Si môj hrdina” a podobne. Aplikácia si spolu s obľúbenosťou pritiahla aj pozornosť Applu. Spoločnosť sa začala týmto balíčkom nálepiek zaoberať. Adam Howell, tvorca balíčku Phoneys dostal nečakaný hovor, v ktorom mu volal jeden zo zamestnancov Apple a oznámil mu, že jeho aplikácia nesmie používať štýl písma San Francisco a taktiež nesmie imitovať četovacie bubliny aplikácie Správy. Zamestnanec Apple dodal, že žartovné aplikácie nie sú na App Store povolené.

1ow92wjt0lv-ocqx9fsf_oq

Apple okamžite nestiahne aplikáciu z App Store. Dali Howellovi týždeň, aby zmenil výzor aplikácie a teda aby sa aj textové bubliny nepodobali tým v aplikácií Správy. Požiadali ho, aby zmenil textové bubliny na “kreslené komixové bubliny”. Ak sa tak nestane, Apple stiahne Phoneys z App Store. Howell sa zatiaľ ešte nerozhodol, či aplikáciu nechá tak pre tých, ktorí si ju už kúpili, alebo ju zmení podľa inštrukcií Apple aby tak mohol byť naďalej v App Store a ponúkať aktualizácie či nový obsah.

phoneys-1-0-for-ios-fake-texts-image-001

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť