Office pre Mac odteraz beží plne v Slovenčine!

Slovenčina je jazyk, ktorý dlho chýbal na Macu a ešte dlhšie chýbal v Office. Teraz však prichádza zmena, pretože najnovší update sady Office pre Mac konečne prináša plnú slovenskú lokalizáciu.

Vďaka tomu je už sada Office pripravená na používanie naozaj pre každého, keďže sa odstránila jazyková bariéra. Doteraz sme si museli vystačiť len s anglickou lokalizáciou, čo so sebou prinášalo aj neduh v podobe predvolenej anglickej gramatiky. Pokiaľ ste predplatiteľom Office 365, viete o čom hovorím. Našťastie, slovenská gramatika a sledovanie chýb už pribudlo do Office pre Mac skôr, avšak iba ako sťahovateľný doplnok, ktorý bolo navyše treba nastaviť zvlášť pri každej šablóne. Inak, keď už spomínam tie šablóny, s novým updatom pribudli do Office aj tie. Niektoré sú modernejšie, iné pôsobia gýčovo. Nakoniec už len pripomeniem, že slovenčina pribudla len do Office 2016 a do Office 365.

 

komentáre
  1. Mám zakúpený čerstvo 29.10. Office 2016 pre iMAc. Ako si mám nainštalovať slovenský upgrade do wordu, excelu a ppt? Ďakujem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.