Šialený test, vyhrá iPhone 6s alebo Samsung Galaxy S7?

Smartfóny nosíme neustále so sebou a často sú vystavované drsným podmienkam. Z toho vyplývajú rôzne extrémne testy týchto drahých hračiek. Teraz sa v jednom takomto postavia proti sebe iPhone 6s a Samsung Galaxy S7, ktoré zariadenie vydrží dlhšie vo vriacej vode?

Odpoveď na túto otázku nájdeme vo videu na YouTube. Po niekoľkých sekundách sa na iPhone 6s objaví varovanie o vysokej teplote a smartfón sa potom vypne, rovnaký osud postihne aj Galaxy S7, avšak ten vydrží v teste o čosi dlhšie.

Ale budú sa dať tieto smartfóny po kúpeli vo vriacej vode bez problémov zapnúť?

Samsung Galaxy S7 má certifikáciu IP 68 a vďaka vodeodolnej konštrukcii prežil ponor bez väčších problémov, po krátkom ochladení sa zapol. Naopak iPhone 6s nereaguje na žiadny pokus a zdá sa, že sa pokazil.

To, že sa iPhone 6s vypne skôr sa dalo očakávať. Pretože nie je vodotesný, horúca voda sa dostala do zariadenia a teplota súčiastok začala rýchlo stúpať. Prirátajme k tomu konštrukciu z hliníka, ktorý má lepšiu tepelnú vodivosť ako sklo. To bolo použité pri výrobe Galaxy S7.

Na konci testu nás čaká jedno ponaučenie, smartfóny by sa nemali dostať do styku z vriacou vodou – ale kto by to povedal …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.