S novými MacBookmi by Apple mohol predstaviť aj USB-C adaptér v štýle MagSafe

Nový MacBook Pro sa podľa všetkého zbaví všetkých portov a ponúkne len USB-C. Priaznivci nabíjacieho konektoru MagSafe však nemusia hneď vešať hlavy.

V nedávnom zrekapitulovaní všetkých plánovaných noviniek od renomovaného analytika Ming-Chi Kua, ktoré ste si mohli prečítať tu, sa okrem iného objavila aj zaujímavá informácia o MagSafe. Podľa Kua môžeme očakávať USB-C adaptér, ktorý by sa k laptopu pripájal magneticky, podobne ako súčasné nabíjacie riešenie od Applu.

Tento adaptér by mal predstaviť buď samotný Apple, ale do úvahy pripadá aj riešenie od výrobcu tretej strany. Aktuálny 12″ MacBook síce takéto riešenie neobsahuje a miesto toho sa spolieha výhradne na svoj USB-C port, s MacBookom Pro novej generácie však očakávame pomerne radikálne zmeny.

Nejslavnější Apple analytik: Vše o nových Macích

Medzi nimi bude okrem čipov Skylake, výkonnejšej grafiky a nového dizajnu aj dynamický OLED panel nad klávesnicou, Touch ID senzor, či SSD úložisko do veľkosti až 2 TB. Okrem 13“ a 15” Pro modelov by sme mali uvidieť aj 13″ verziu kompaktného MacBooku.

Predstavenie MacBookov očakávame už tento štvrtok o 19:00 nášho času. Objaviť by sa mohli aj nové iMacy, či samostatný 5K Retina monitor. Tie sa však, aj v prípade, že ich Apple demonštruje, dostanú na trh až v priebehu roku 2017.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.