Nový patent ukazuje, ako by mohol Apple automatizovať vašu domácnosť, či auto

Apple si najnovšie patentoval systém, ktorý by mal spraviť jeho HomeKit platformu o čosi inteligentnejšou. “Automatizované prostredie” by umožnilo zariadeniam a domácim spotrebičom sledovať zvyky ich používateľov a následne sa im prispôsobiť.

Príkladom môže byť kúrenie, ktoré by sa automaticky aktivovalo pri určitom čase, či špecifickej teplote, alebo lampa, ktorá by sa sama zapla pri nameraní nedostatku okolitého osvetlenia. Apple v patente popisuje “ovládače”, ktoré by tieto skutočnosti mohli merať a vyhodnocovať – poslúžiť by v tomto prípade mohol napríklad diaľkový ovládač od Apple TV, alebo iné mobilné zariadenie.

homekit-automation-patent

Systém by tak mal vyhodnocovať oveľa viac, než len časový plán. Kľúčové bude rozpoznávanie jednotlivých vzorcov správania používateľov a ich správne aplikovanie tak, aby bola automatizovaná čo najväčšia časť domácnosti. Apple však neostáva len pri nej – patent sa vzťahuje taktiež na kancelárie, školy, kampusy s viacerými budovami, či autá a iné vozidlá. Práve v poslednom menovanom je pomerne veľký potenciál, vzhľadom na to, že o autá sa spoločnosť momentálne intenzívne zaujíma – automatizované by mohli byť veci ako napríklad osvetlenie, vykurovanie a klimatizácia.

Hovorí sa taktiež o tom, že budúci mesiac Apple ako súčasť iOS 10 predstaví samostatnú aplikáciu Home, ktorá by ďalej zjednodušila manažovanie a ovládanie jednotlivých smart zariadení vo vašej domácnosti.

V iOS 10 debutuje samostatná HomeKit aplikácia od Applu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.