iTunes môže zmazať vašu hudobnú knižnicu, Apple potvrdil, že pracuje na oprave

V uplynulých dňoch sa začali šíriť poplašné správy o chybe v iTunes, kvôli ktorej niektorým používateľom z počítača zmizli tisícky skladieb. Apple sa k problému už vyjadril a plánuje opravu.

Chyba sa dostala do pozornosti Apple webov pred vyše týždňom, po tom ako Jake Pinkstone na svojom blogu zverejnil článok o tom, ako mu Apple Music bez opýtania zmazala 122 GB jeho vlastnej hudby. Následne začala diskusia o tom, či je takéto správanie aplikácie zámerné, alebo spôsobené chybou.

Situáciu ďalej zamútila pracovníčka na zákazníckej podpore Applu, ktorá Pinkstoneovi povedala, že všetko funguje tak ako má a Apple Music maže hudbu aj bez povolenia používateľa. To bolo však v priamom rozpore s oficiálnou dokumentáciou na stránkach Applu.

Situáciu napokon vyriešil až samotný Apple. Ten sa v piatok vyjadril pre stránku The Loop a potvrdil, že ide o chybu, ktorá sa však týka len malej časti používateľov.

“V extrémne malom počte prípadov používatelia hlásili, že hudobné súbory uložené na ich počítači boli odstránené bez ich povolenia. Berieme tieto správy vážne, pretože si uvedomujeme, že hudba je pre našich zákazníkov dôležitá a naše týmy sa už snažia identifikovať problém. Nepodarilo sa nám síce chybu reprodukovať, začiatkom budúceho týždňa však vydáme update pre iTunes, ktorý obsahuje dodatočné opatrenia.”

Aj keď konkrétna príčina problému je zatiaľ neznáma, z vyjadrenia Applu vyplýva, že ide o chybu v iTunes, nie v samotnej službe Apple Music. Je tiež možné, že update, ktorý Apple tento týždeň plánuje bude verzia 12.4, ktorá by so sebou mala priniesť aj menší redizajn používateľského rozhrania.

Update: Apple práve vydal iTunes verziu 12.4, ktorá by mala okrem iného riešiť aj vyššie spomínané problémy s mazaním hudby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.