V iOS 10 debutuje samostatná HomeKit aplikácia od Applu

Predstavenie iOS 10 sa pomaly blíži a postupne sa o ňom dozvedáme čoraz viac informácií. Okrem novej Apple Music by mal podľa najnovších správ systém priniesť aj samostatnú HomeKit aplikáciu.

HomeKit je platformou, pomocou ktorej môžu výrobcovia inteligentných domácich spotrebičov a príslušenstva jednoducho integrovať funkcionalitu svojich produktov aj do iOS aplikácií. Na trhu je už viacero appiek, pomocou ktorých môžete centralizovane ovládať svoj “smart home”, no ich funkcionalita a podpora jednotlivých produktov je často obmedzená.

Potvrdenie o oficiálnej HomeKit aplikácií priamo v iOS 10 prichádza celkom nezvyčajne priamo od Applu, respektíve od jedného zo zamestnancov. Ten na Amazone zverejnil recenziu, v ktorej spomína, že pracuje v Appli na oddelení marketingu a testuje preto viacero HomeKit aplikácií tretích strán, vrátane “Yonomi” a “Home”. Nenápadne taktiež potvrdil, že Apple pracuje na vlastnom klientovi, ktorý debutuje s príchodom iOS 10.

homekit-ios-app-patent

Server MacRumors už stihol zamestnanca overiť cez jeho LinkedIn profil, ktorý sa zhoduje s menom pri recenzii, no plány spoločnosti sa môžu do júna ešte kľudne zmeniť. Napriek tomu je zahrnutie “Home” – ako sa bude aplikácia podľa všetkého volať – veľmi pravdepodobné. Apple si už stihol zaregistrovať aj ochrannú známku na príslušnú aplikáciu (na obrázku vyššie).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.