Nový patent by umožnil využiť Apple Pencil aj na Macu

Applu bol oficiálne uznaný nový patent, ktorý popisuje využitie stylusu Apple Pencil aj na Macu.

Americký patentový úrad oficiálne uznal žiadosť Applu z roku 2014, ktorá popisuje využitie špeciálneho stylusu na trackpadoch od Macov. Aj keď patent je už dva roky starý, dokonale popisuje stylus Apple Pencil predstavený koncom minulého roka.

Aj keď patenty Applu častokrát nemusia nič znamenať, pridanie podpory pre Pencil v nových MacBookoch a Magic Trackpade by mohlo byť zaujímavou novinkou pre všetkých grafických dizajnérov. Stylus opisovaný v patente je dokonca ešte pokročilejší ako jeho súčasná verzia. Apple tu popisuje špeciálne gestá, pomocou ktorých by ste mohli ovládať prezentácie v PowerPointe, otáčať stránky vo Worde, či dokonca stylus použiť ako joystick pri hraní hier.

Podľa uniknutých záberov nového MacBooku Pro z minulého mesiaca bude mať redizajnovaný laptop o niečo väčší trackpad. Možno na pridaní podpory Apple Pencil predsalen niečo bude.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.