Nový iPhone vyjde 16. septembra, volať sa možno bude “6SE”

Nové informácie naznačujú, že tohtoročný iPhone sa do predaja dostane už 16. septembra. Volať sa pritom vôbec nemusí iPhone 7.

Cez víkend sme informovali, že renomovaný leaker Evan Blass na svojom Twitteri zverejnil dátum vydania nového iPhonu. Týždeň medzi 12. a 16. septembrom neskôr bližšie upresnil a podľa jeho novšieho tweetu sa telefón od Applu dostane na verejnosť už v piatok, 16. septembra.

Rozhodne ide o skorší dátum ako v prípade posledných štyroch generácií vydaných taktiež v septembri. iPhone 6s sa minulý rok objavil na policiach predajní až 25. septembra, rok predtým bol iPhone 6 dostupný 19. septembra a iPhone 5s sa tiež začal predávať až 20. septembra.

https://twitter.com/evleaks/status/756941371416518656

Kvôli skorému štartu predaja iPhonu bude musieť byť skoršie aj jeho predstavenie. Apple má vo zvyku telefón predstaviť zhruba dva týždne pred začiatkom jeho predaja. To by naznačovalo na Apple event konajúci sa už koncom augusta, prípadne prvé dva dni septembra. Nakoľko však Apple nezvykne predstavovať produkty koncom týždňa, do úvahy pripadá aj 5. či 6. september. Pozvánky na tento event očakávame približne v polovici augusta.

Ďalšie správy z nemeckého serveru Apfelpage.de medzitým zas naznačujú, že nový iPhone sa možno nebude volať iPhone 7. Podľa zdrojov z čínskeho výrobného reťazca, ktoré videli balenie nového telefónu, sa bude zariadenie volať jednoducho “iPhone 6SE”.

leak-iphone-7-plus-models
Dizajn sa oproti iPhonu 6s príliš nezmení. Jedinými rozdielmi budú šošovky fotoaparátov a upravené anténové pásy. Zdroj: TechRadar.com

Vzhľadom na externý dizajn, ktorý bude takmer identický so súčasnými modelmi, dáva toto pomenovanie celkom zmysel. Čoraz viac sa hovorí o tom, že Apple chce presunúť iPhone na trojročný cyklus a nový dizajn predstavovať len v týchto intervaloch. Číslovka 7 by tak mohla ostať vyhradená pre vzhľadovo radikálny iPhone, ktorý očakávame v roku 2017. Priniesť by mal OLED displej s tenkými rámikmi a zabudovaným Touch ID senzorom, sklenené telo a ďalšie zlepšováky.

Ako by teda mohol vyzerať tohtoročný lineup? Čo takto trojica iPhone 5SE, iPhone 6S/6S Plus a iPhone 6SE/6SE Plus. Ako by ste si čoraz komplikovanejšie pomenovania iPhonu predstavovali vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.