Nový 9,7-palcový iPad bude mať údajne moniker Pro

Očakávaná tretia generácia iPadu Air, ktorá by mala byť predstavená už budúci mesiac, by podľa najnovších informácií z 9to5Mac mala spadať pod modelovú radu Pro.

Aj keď o tom, že nový 9,7-palcový iPad bude po stránke výbavy identický so svojim väčším bratom už vieme dlhší čas, správy o zrušení rady Air sú trochu prekvapivé. Ak však jediným rozdielom medzi iPadom Pro a novo predstaveným modelom bude uhlopriečka displeja, rebranding možno dáva zmysel. Ako by teda mal vyzerať nový zjednodušený lineup iPadov?

Okrem iPadu Pro v dvoch variáciách – 9,7 a 12,9 palcov, v ponuke údajne ostane aj súčasný iPad Air 2 ako ich lacnejšia varianta. Vstupným modelom by sa pritom mal stať najmenší iPad Mini 4. Staršie modely iPad Mini 2 a iPad Air budú s najväčšou pravdepodobnosťou z predaja celkom vyradené.

9,7-palcový iPad Pro s A9X procesorom, 4 GB RAM, štvormi reproduktormi a vylepšeným displejom s podporou Apple Pencil by mal byť predstavený už 15. marca. Hovorí sa tiež o upravenom (menšom) Smart Connectore na príslušenstvo. Farebné prevedenia a veľkosť úložiska by pritom mali ostať rovnaké, cena za nový iPad sa však bude pohybovať bližšie k súčasnej Air línii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.