Nové Apple Watch Edition sú 8-krát lacnejšie

S oznámením druhej série Apple Watch sa Apple podelil aj o detaily týkajúce sa nového Edition modelu. Kým tie predošlé z 18-karátového zlata si mohli dovoliť naozaj len tí najbohatší, druhá generácia Apple Watch Edition je lacnejšia.

Niekoľkonásobne lacnejšia. Spoločnosť má totiž v ponuke zatiaľ len jeden model, a to ten s bielym keramickým telom. Dostupný vo dvoch veľkostiach v kombinácii s „oblakovo-šedým” športovým remienkom, jeho cena začína už na 1 249 dolároch. Pre porovnanie, najlacnejší model z prvej generácie stál rovných 10 000, teda boli 8-krát drahšie. V Európe boli ceny ešte vyššie, hodinky sa začali predávať od 11 000€ s tým, že najdrahší model stál 18 000€.

Inak to však nie je ani v prípade druhej série. Nové Apple Watch Edition s keramickým telom v Európe stoja 1 449€ v 38mm verzii, zatiaľ čo v 42mm verzii stoja 1 499€. V Českom Online Store to je 39 990 Kč a 41 490 Kč.

Hodinky inak disponujú všetkým tým, čo patrí k druhej sérii Apple Watch a teda obsahujú nový SoC Apple S2, ktorý obsahuje dvojjadrový procesor a dvakrát výkonnejšiu grafiku. Súčasťou je aj vstavaný GPS modul a dvakrát jasnejší Retina displej s jasom dosahujúcim až 1000 nitov pri maxime. Výdrž batérie je totožná s predošlou generáciou, hodinky vydržia 18 hodín na jedno nabitie.

Zaujímavé je aj, že krabička od keramických Apple Watch Edition už neslúži ako elegantná nabíjačka. Namiesto toho nájdete vo vnútri balenia samostatný dock.

Apple Watch Edition Box

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.