iPhone 4 a late 2010 MacBook Air budú čoskoro oficiálne zastaralé

Apple do svojho oficiálneho zoznamu zastaralých zariadení pridal niekoľko nových produktov. Začínajúc 31. októbrom bude oficiálne zastaralý iPhone 4 a late 2010 MacBook Air, spolu s mid 2009 AirPort Time Capsule a treťou generáciou AirPort Extreme.

Pre produkty na zozname zastaralých, so zopár výnimkami, už neplatí pozáručný servis v autorizovaných strediskách, ktoré si nebudú môcť objednať potrebné komponenty. Zoznam sa pritom delí na dve kategórie, tzv. vintage produkty (nevyrábajú sa minimálne 5, no maximálne 7 rokov) a zastaralé produkty (ktorých predaj bol zrušený pred viac než 7 rokmi). V prípade druhej menovanej už na servis neplatia žiadne výnimky.

iphone 4 rip

Správa sa zatiaľ týka len zoznamu v Japonsku, čoskoro sa však určite rozšíri aj do zvyšku sveta. Len minulý mesiac Apple označil za zastaralý CDMA model iPhonu 4 a medzi nedávno pridané produkty patrí aj mid 2009 iMac, 2010 Mac Mini a mid 2010 15“/17” MacBook Pro.

Late 2010 MacBook Air je stále kompatibilný s najnovším operačným systémom macOS Sierra. V prípade iPhonu 4 to však rozhodne neplatí. Ten ostal na verzii iOS 7.1.2, ktorá bola vydaná ešte v júni 2014.

Súčasný MacBook Air nebol aktualizovaný už 584 dní. Nový model však očakávame už koncom tohto mesiaca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.