Chyba v iOS 9.3 spôsobuje padanie pri otváraní webových odkazov

Veľký počet iPhone a iPad užívateľov na MacRumors fórum, Apple Support komunitách a Twitteri hlási chybu v operačnom systéme iOS, ktorý spôsobuje padanie a mrznutie predinštalovaných aplikácií ako je napríklad Safari, Mail, Správy, Poznámky. Týmto problém sa taktiež nevyhli aj  aplikácie tretích strán ako je napríklad aplikácia Chrome. Chyba sa prejavuje pri ťuknutí alebo podržaní prsta na webovom odkaze (URL).

Nárast tejto chyby rapídne stúpol po vydaní aktualizácie iOS 9.3. Avšak niektorí užívatelia tvrdia, že táto chyba sa prejavila aj v skorších verziách operačného systému ako je iOS 9.2.1. Zdá sa, že touto chybou je postihnutých mnoho zariadení, vrátane iPhonu 5, iPhonu 5s, iPhonu 6, iPhonu 6 Plus, iPhonu 6s, iPhonu 6s Plus, iPadu Air 2 a iPadu Mini.

AppleSupport-iOS-9-3-links

Apple sa už k tejto chybe vyjadril, no bohužiaľ ich rada nemala veľký úspech. Niektorí užívatelia na na fórach prišli s dočasným riešením. V Nastaveniach prejdite do Safari a v Pokročilé, vypnite JavaScript. Avšak kvalita prehliadania internetu na týchto zariadeniach bude znížená.  A taktiež vynútené ukončenie postihnutých aplikácií alebo reštartovanie celého iPhonu vôbec nefunguje. Apple oficiálne potvrdil, že s chybou je oboznámený a pracuje na jej oprave. Dočkať by sme sa jej mali pri najbližšej aktualizácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.