Na WWDC 2016 sme mohli vidieť iPad s aplikáciou TextEdit, pridá ho Apple do iOS?

Počas What’s new in Metal, časť 1 stretnutia na WWDC 2016, Apple použil iPad aby demonštroval nové adaptívne API grafické mozaikovacie možnosti v iOS 10. V čase 17:58 vo videu môžeme uvidieť ikonu aplikácie TextEdit v multitaskingu na iPade.

TextEdit-iOS-10-WWDC-2016-demo

TextEdit je základný nástroj na úpravu textu a predinštalovaný program v macOS Sierra a aj v predošlých verziách OS X. Avšak spoločnosť Apple nikdy túto aplikáciu pre mobilné zariadenia nevydala na iPhone, iPod ani iPad, tak ako to spravila pri svojich iných programoch. Taktiež na App Store ani nikde inde neexistuje aplikácia, ktorá by sa približovala TextEditu. Ikonky TextEdit a Preview (základný program na prehliadanie a prácu s obrázkami)  boli po prvý krát spozorované v demo verzii iOS 8, avšak ani jedna z týchto aplikácií sa neukázala na verejnosti. Informácie z roku 2014 naznačovali, že tieto dve aplikácie budú v iOS 8 vedieť pracovať iba s prezeraním dokumentov, ktoré podporujú dokumenty uložené na iCloude pre Mac.

TextEditBasics

Aj keď je možnosť, že spoločnosť Apple vydá tento základný textový editor na iOS, ktorý by pomáhal aplikáciám Notes a Pages, najpresnejšie vysvetlenie je, že aplikácia bude slúžiť ako testovacie “Hello World” pre interných developerov. O spoločnosti Apple je známe, že má niekoľko vývojárskych aplikácií, ktoré môžu používať iba zamestnanci a technici spoločnosti, a ktoré sa nikdy nedostanú na verejnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť