Ministerstvo spravodlivosti stiahlo žiadosť na pomoc od Apple

Americké Ministerstvo spravodlivosti upustilo od boja proti spoločnosti Apple. Chcelo od spoločnosti, aby umožnila prístup autoritám do iPhonu zapleteného v New Yorskej drogovej kauze.

department-of-justice

BuzFeed News sa podarilo získať list určený súdu, kde prokurátor vysvetľuje, že viac nie je potrebná asistencia spoločnosti Apple. Vo vyhlásení Ministerstva spravodlivosti, hovorkyňa Emily Pierce prehlásila, že prípad nebol o získaní prístupu ku všetkým zákazníkom Apple, ale o presadení zákona, kedy zákon vyžadoval potrebné dôkazy v telefóne na dolapenie kriminálnikov. Piercová dodala, že už majú prístup ku zariadeniu a preto nepotrebujú ďalšiu asistenciu. Minulý týždeň, spoločnosť Apple zamietla pomôcť Ministerstvu spravodlivosti odomknúť telefón, ktorý bol hlavným zdrojom dôkazov New Yorskej drogovej kauzy. Spoločnosť sa odvolávala, že ministerstvo nemalo žiadne pádne argumenty, prečo by mala spoločnosť odmoknúť telefón . Apple taktiež tvrdí, že ministerstvo nevyčerpalo všetky ostatné dôkazy, ktoré získalo pred tým, než požiadalo spoločnosť Apple o pomoc. Dodatočne sa spoločnosť Apple vyjadrila k prelomeniu ochrany iPhonu v San Bernardíne. Tým, že FBI prelomilo ochranu San Bernardínskeho iPhonu, spoločnosť nevidí nutnosť pomôcť odomknúť New Yorský iPhone, keďže FBI to zvládla s tým zo San Bernardína bez pomoci.

Seal_of_the_United_States_Department_of_Justice

Vo februári, americký sudca James Ornstein oznámil, že FBI nemá dostatočnú pravomoc, aby prikázalo spoločnosti Apple prelomiť ochranu New Yorského iPhonu. Ministerstvo spravodlivosti spísalo žiadosť o pomoc pri prelomení ochrany iPhonu, ktorú spoločnosť Apple odmietlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.