Analytik predpovedá zníženie predaja iPhonov

Analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities predpovedá globálny pád počtu predaných iPhonov z predpokladaných 230 miliónov kusov za fiškálny rok 2016 iba na 190 miliónov.  

iphone-6s-plus-vs-6s1

V najhoršom scenári sa očakáva, že spoločnosť Apple predá za rok 2016 iba 190 miliónov kusov, čo je zníženie o 18% percent a o 3 milióny iPhonov menej, ako bolo predaných v roku 2014. Podľa Ming-Chi Kua aj v tom najlepšom prípade sa očakáva, že Apple predá iba 205 miliónov kusov iPhonov. Kuo taktiež predpovedá, že vďaka poklesu predaju iPhonu, sa spoločnosť Apple stane jedinou firmou z Top 5 smartfónových spoločností, ktorá zažije pokles predaja v roku 2016. Analytik vysvetľuje hlavný dôvodu poklesu predaja a pripisuje ho stále menšiemu záujmu o smartfóny s veľkým displejom ako by mal byť napríklad iPhone 7. Tvrdí, že ani nový iPhone SE, ktorý sa vracia späť ku menším smartfónom nepomôže zastaviť pokles predaja.

50733794

Podľa aktuálnych informácií, iPhone 7 by mal mať podobný dizajn ako iPhone 6, avšak o niečo tenší. Pravdepodobne toho bude iPhone 7 schopný vďaka odstráneniu 3,5 mm konektoru a implementácií tenšieho Lightning portu. Anténna by už nemala mať zo zadnej strany iPhonu pásiky. Tie by mali ostať na vrchu a zo spodu iPhonu. Kamera by už tiež nemala vyčnievať zo zadnej strany.

iphone6s-scene1

Apple sa okamžite obránil proti vyjadreniu analytika a sľubuje, že zajtra t.j. 26.apríla, zverejní predaje iPhonu 6s, 6s Plus a iPhonu SE za prvý štvrťrok 2016. Spoločnosť tvrdí, že za prvý štvrťrok predala 74,8 milióna iPhonov a zarobila pri tom 18, 4 miliardy dolárov.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.