Microsoft už má odpoveď na iMac, volá sa Surface Studio

Microsoft na svojom dnešnom evente predstavil ďalší prírastok do rodiny svojich počítačov Surface. Okrem nového Surface Book i7 predstavil aj svoj prvý all-in-one PC, Surface Studio.

Tento počítač môže na prvý pohľad pripomínať iMac a ani sa niet čomu čudovať. Obe mašiny majú jeden veľký displej a ani k jednému už nemusíte pripojiť “bedňu”. V prípade Surface Studio sa však hardvér ukrýva v boxe, ktorý slúži ako stojan. Čo sa týka displeja, je to 28-palcová PixelSense dotyková obrazovka, ktorú je možné používať pomocou prstov, stylusu aj nového doplnku Surface Dial. To je vlastne kruh, ktorého otáčaním môžete meniť hlasitosť, otáčať obraz vo Photoshope, pohybovať sa naprieč farebným spektrom a mnoho ďalšieho.

Tento doplnok je určený výhradne len pre profesionálov, ktorí plánujú využívať tento počítač na prácu s designom. Používať ho však zrejme budete môcť aj mimo profesionálnej práce, napríklad ak sa budete chcieť vžiť do Toma Cruisa v Minority Report. Futuristický názov majú aj držiaky, ktoré držia displej vo vzduchu: Zero Gravity Hinge.

https://youtu.be/BzMLA8YIgG0

Špeciálne kvôli takejto dizajnérskej práci môžete displej skloniť prakticky úplne naspod a v momente tak premeniť Surface Studio na obrovský tablet, na ktorom už len začnete pracovať. Je ale otázne, či bude práca pri sedení na stoličke praktická. Predsa len, ten displej môže byť pre niekoho priveľký.

Počítač je taktiež poriadne drahý. Základná verzia za 2 999 dolárov ponúkne Intel Core i5, 8GB RAM, 2GB grafickú kartu a 1TB SSD. Najvyššia konfigurácia stojí pre zmenu 4 199 dolárov a ponúka 2TB SSD, Intel Core i7, 32GB RAM a 4GB grafickú kartu. Displej má rozlíšenie 4500 x 3000 pixelov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.