Apple sa pohráva s myšlienkou priniesť iMessage aj na Android

O potenciálnom porte iMessage na konkurenčný Android sme už čo to počuli. Teraz sa však do diskusie pridal aj John Gruber. Podľa neho sa Apple s touto myšlienkou minimálne zaoberá.

Na svojom blogu Daring Fireball Gruber polemizuje nad tým, či je iMessage skutočne tým lepidlom, ktoré pri iOS drží svojich používateľov. Odkazoval pri tom na starší článok z The Verge, ktorý zdôrazňuje fakt, že množstvo ľudí používa telefón od Applu predovšetkým kvôli tejto aplikácii. Podľa neho však ide hlavne o technické typy a žurnalistov z brandže, nie typických zákazníkov.

Gruber je asi najznámejším Apple blogerom a kontakty má priamo na vysokých pozíciach spoločnosti. Preto nie je prekvapujúce, že sa občas dostane k úlomkom zaujímavých informácií. Podľa nich sa Apple reálne zaoberal portovaním iMessage aj na Android, po spoločnosti dokonca kolovali rôzne koncepty jej dizajnu. Tie zahŕňali viaceré štýly rozhrania, od presnej kópie iOS verzie, až po čistý, natívny Material Design.

imessage-android-wwdc-header

iMessage pre Android možno niekedy uzrie svetlo sveta, možno nie. Momentálne vie odpoveď na túto otázku len Apple. Platforma je skutočne rozšírená a spoločnosť by jej sprístupnením na iné platformy mohla sama ohroziť predaje iOS zariadení. Ide však až o taký nezmysel, ako sa na prvý pohľad zdá?

Apple sa za uplynulý rok vyprofiloval ako úspešný poskytovateľ služieb. Od iCloudu až po Apple Music, služby sú momentálne významným a zároveň najrýchlejšie rastúcim zdrojom príjmov kalifornského giganta. Tento smer signalizuje aj Apple Music, ktorá je ako prvá aplikácia spoločnosti dostupná aj na Androide. Ak by sa k nej pridal aj iMessage, pozícia jablka ako poskytovateľa služieb by sa len upevnila.

Okrem toho, naozaj by sa mal Apple snažiť o to, aby ľudia používali iPhone z donútenia? iOS zariadenia sú úspešné práve preto, lebo ich ľudia chcú používať. Nie preto, lebo musia. A je pomerne ťažké predstaviť si situáciu, v ktorej by používatelia iOS kvôli iMessage v davoch opúšťali túto platformu. Napriek tomu je však verzia pre Android momentálne vo hviezdach a potvrdzuje to aj samotný Apple.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.