Kaby Lake od Intelu by mal prísť na trh koncom roka

Zatiaľ čo stále čakáme na MacBooky s najnovšími čipmy Skylake, Intel už pomaly pripravuje ich nasledovníka s názvom Kaby Lake.

Momentálne je stále v pláne dostať nové čipsety na trh koncom tohto roka. Už pred nejakým časom Intel oznámil, že upustil zo svojej tradičnej “tik-tok” stratégie, ktorá spočívala vo vydaní novej architektúry a následným zmenšením jej výrobného procesu nasledujúci rok. Kaby Lake tak bude po Broadwelli a Skylaku v poradí už tretím predstaviteľom 14 nm čipovej architektúry.

Nové čipy teda budú len optimalizáciou predošlej generácie – ponúknu podporu pre Thunderbolt 3 a natívne USB 3.1, no neprinesú nové štandardy ako DisplayPort 1.3. Podľa Intelu sa zlepšení dočká výkon, životnosť batérie a multimediálna výbava.

Ak Kaby Lake nebude obeťou dlhých odkladov, podobne ako predošlé generácie (hlavne Skylake), na trh sa dostane už koncom roka. To by ho predurčilo do novej generácie iMacov, ktoré zvyknú vychádzať približne v tomto období. Podľa nedávnych dohadov sa koncom roka objavia aj nové MacBooky Pro, ktoré by tiež mohli byť potenciálnym kandidátom, aj keď pomerne nepravdepodobným.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.