Intel schvaľuje koniec 3,5mm jacku, nesúhlasí s Lightning konektorom

Všetko tento rok naznačuje tomu, že iPhone SE bol posledný iPhone s 3,5mm jackom. Rozhodnutie odstrániť zaužívaný štandard z mobilov rozdelil fanúšikov na dva tábory a to isté sa v podstate udialo aj vo svete firiem. Napríklad Samsung pri predstavení Galaxy Note7 nezabudol poznamenať, že tento telefón má audio jack.

Na stranu Applu sa však pridal jeho dlhoročný partner Intel, s ktorým vytvorili technológiu Thunderbolt. Tá je populárna najmä u profesionálov s Macmi, no s treťou verziou by sa mohol tento štandard konečne rozšíriť aj vo svete Windowsu. Thunderbolt 3 totiž využíva rovnaký konektor ako USB-C. Intel verí, že práve tento konektor je budúcnosť a pokladá ho za budúcnosť aj v oblasti zvuku.

Intel mal prezentovať špecifikáciu USB Type-C Digital Audio na konferencii IDF 2016, ktorá sa koná tento týždeň. Tvrdil, že vďaka lepšej energetickej spotrebe a ďalším vylepšeniam bude práve USB-C tým správnym audio konektorom. Intel tak síce súhlasí s Applom, ale nemyslí si, že budúcnosť spočíva práve v jeho Lightning konektore. Ten je totiž exkluzívny len pre iOS zariadenia a tak by sa s ním dali používať len vybrané slúchadlá, ktoré by mali certifikát Made for iPhone. Naopak USB-C je otvorený štandard, ktorý môžu používať všetci výrobcovia. Už dnes ho využíva napríklad Google Nexus 6P, Samsung Galaxy Note7 alebo HTC 10. Navyše, okrem zvuku je možné cez tento konektor prenášať obraz, dáta, energiu a to všetko pri veľkej rýchlosti. Nie je preto vylúčené, že o pár rokov nájdeme USB-C aj na iPhone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.