iTunes zálohy sú vďaka iOS 10.2 tisíckrát bezpečnejšie

Apple začína len teraz testovať iOS 10.2 a systém už teraz prekvapuje. Okrem nezaujímavých zmien ako sú nové Emoji, pridáva tento systém aj poriadnu dávku bezpečnosti. Aj by sa patrilo, keďže len nedávno bolo odhalené, že zálohy nových verzií iOS sa dajú ľahko prelomiť.

Apple preto s novou aktualizáciou posilnil úroveň šifrovania záloh vytvorených cez iTunes a to tak, že na prelomenie ochrany je treba 1000-krát viac výkonu, než pri zálohách iOS 10.1. Na túto skrytú novinku prišli bezpečnostní experti z iMazing, ktorí hneď pochválili Apple za tento krok. Nielen, že spoločnosť opravila kritickú chybu, ale zároveň drasticky zvýšila úroveň zabezpečenia.

Pôvodne sa na zabezpečenie záloh využívala technika, ktorú Apple uviedol ešte s iOS 4. V prípade iOS 10 však Apple prehliadol chybu v rozhraní, ktoré malo na starosti overovanie hesiel. To znamenalo možnosť prelomiť zálohu do pár hodín od zahájenia brute-force útoku. Nové vylepšenie však spôsobí, že hackerovi by trvalo teoreticky až 1 000 rokov. A za ten čas už vaša záloha nebude nikoho zaujímať.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.