iPhone Upgrade program má nové pravidlá

Apple pred nedávnom zmenil obsah potvrdzovacieho emailu, ktorý odosielal svojim zákazníkom, ako potvrdenie rezervácie iPhonu 7 alebo iPhonu 7 Plus. Oznámil, že rezervácie týchto zariadení sú od teraz limitované iba pre členov iPhone Upgrade programu v Spojených Štátoch. 

Apple dovoľoval svojim zákazníkom, aby si rezervovali iPhone pomocou rezervačného systému iPhone Upgrade programu a následne si ho v predajni iba vyzdvihli. Avšak mnoho zákazníkov bolo schopných obísť program (pričom do neho neboli vôbec zapojení a neplatili poplatky za účasť v programe) a zaplatiť za telefón plnú sumu (alebo s pomocou financovaním operátora) namiesto toho, aby si prišli telefón kúpiť osobne bez rezervácie. V Apple FAQ (Frequent Asked Question – často kladené otázky) boli uvedené podmienky a možnosti programu.

iphone-upgrade-program

Staré znenie:

Môžem zmeniť možnosť platby pre iPhone Upgrade program? Áno. Taktiež môžete prejsť na nový iPhone pomocou financovania od operátora alebo si ho zaplatiť v plnej sume. Pre viac informácií sa pýtajte špecialistu.”

Nové znenie:

“Môžem zmeniť možnosť platby pre iPhone Upgrade program? Áno. Musíte byť zaregistrovaný v iPhone Upgrade programe aby ste mohli prejsť na novú verziu iPhonu pomocou financovania operátorom alebo za jeho plnú sumu. Pre viac informácií sa pýtajte špecialistu.”

1473543995493149

Jeden z čitateľov MacRumors, DSTOFEL sa podelil o svoju skúsenosť s kúpou iPhone 7.

“Toto som spravil minulú nedeľu bez akýchkoľvek následkov! Použil som link na iPhone Upgrade program aby som si rezervoval iPhone 7 v mojom lokálnom Apple Store bez toho aby som bol jeho súčasťou. Nikdy som nebol členom tohto programu a ani som nikdy neplánoval pridať sa. Ukázal som sa v kamennom obchode. Mali môj telefón, ktorý som si objednal a dokonca nebol problém ho zaplatiť v plnej sume!”

Ale od vtedy sa veci zmenili. Zdá sa, že odkedy si Apple dáva väčší pozor na rezervácie iPhonu, už zopár ľudí, snažiacich sa využiť iPhone Upgrade program bez toho aby boli jeho členmi, odišlo sklamaných z obchodu bez svojho “rezervovaného” iPhonu. Ďalší čitateľ MacRumors vsp sa snažil predvčerom kúpiť iPhone bez toho aby bol súčasťou iPhone Upgrade programu.

“Skúsil som túto metódu dnes ráno, no nemohol som si kúpiť iPhone, ktorý som si rezervoval. Užívateľ clerk poznamenal, že dostal od Apple oznámenie, v ktorom zistil, že ním rezervovaný iPhone bol predaný osobe, patriacej do iPhone Upgrade programu.”

iphone-7-box

Mnoho zákazník sa už včera aj predvčerom stretlo s rovnakým odbitím pri snahe kúpiť si rezervovaný iPhone bez participácie v iPhone Upgrade programe. Avšak ako je zvykom, niektorí užívatelia stále dokázali získať iPhone bez participácie v programe. Tí, ktorí si iPhone rezervovali a nie sú členmi programu by mali kontaktovať lokálny Apple Store a dožadovať sa kontaktu s manažérom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.