Recenzia: Beats Solo 2 Wireless

V roku 2014 kúpil Apple spoločnosť Beats za tri miliardy dolárov. Okrem hudobnej streamovacej služby Beats Music, ktorá neskôr poslúžila ako základ pre Apple Music, sa spoločnosť z Cupertina zmocnila aj značky, ktorá vyrábala štýlové slúchadlá. A práve jedny vám predstavíme v našom teste. Konkrétne Beats Solo 2 Wireless.

Slúchadlá Beats musia zápasiť s radom predsudkom a hlavne v komunite “audiofilov” nemajú najlepšiu povesť. Prvé verzie sa vyznačovali silnými basami, ale milovníci hip-hopu, alebo tanečnej a elektronickej hudby ich práve kvôli tomu vyhľadávali.

Avšak za posledné roky sa ale stali akýmsi symbolom spoločenského postavenia a značka Beats je čoraz obľúbenejšiu medzi mladými ľuďmi a fanúšikmi Applu. Za ich úspechom stojí práve Apple a jeho dokonalý marketing. V reklamách účinkujú známi športovci a speváci, hrá skvelá hudba a častokrát ponúkajú motivačný príbeh.

Na záver jedna zo staších, ale podľa mňa jedna z najlepších reklám na slúchadlá Beats.

Obsah balenia

Balenie je celkom štedré, ale ku slúchadlám, ktorých cena začína nad úrovňou 210 € to aj očakávame. Okrem samotných Solo 2 Wireless nájdete v balení Micro USB kábel na nabíjanie, RemoteTalk kábel na pripojenie cez štandardný 3,5mm jack s integrovaným ovládaním a mikrofónom, obal na slúchadlá, karabínku, nálepky s logom Beats a návod.

beats-solo-2-wireless-obsah

Ešte sa pozastavím pri obale. Je trochu škoda, že výrobca nemyslel na káble a po vložení slúchadiel tam nezostane takmer žiadny priestoru práve pre ne.

Konštrukcia

Solo 2 Wireless sú slúchadlá typu On-ear. Takže náušníky sú približne veľké ako ucho a o komfort sa stará pena, ktorá je potiahnutá umelou kožou. Ich prítlak je taký akurát, netlačia, ale ani pri prudších pohyboch vám nespadnú z hlavy. Počas testovania som nosil slúchadla pri cvičení, prípadne pri behaní a pevne držali tam, kde mali. Nestávalo sa mi, že by som si ich musel napravovať, alebo žeby padali. Okolitý hluk tlmia menej, ale akonáhle si pustíte hudbu, hluk z vášho okolia nebudete takmer počuť. S hmotnosťou 215 g ide o relatívne ľahké slúchadlá, ktoré sa skvelo nosia a ich váhu vôbec nepociťujete. Na záver k noseniu a prenášaniu, Solo 2 Wireless sa dajú zložiť a tým je ich prenášania jednoduchšie a ušetria vám miesto.

beats-solo-2-wireless-zlozene

Ovládanie je integrované do mušlí. Na ľavej strane sa dá stlačiť logo “b” ktorým môžete príjmať hovor, zastaviť alebo pustiť hudbu, prípadne dvojklikom preskočiť skladbu. Nad a pod logom sa ešte nachádzajú tlačidla hlasitosti, ktoré síce nie sú označené, avšak ich využitie je intuitívne.  Horným pridáte a spodným uberiete hlasitosť. Posledné tlačidlo sa nachádza na pravej mušli, ktoré slúži na zapínanie/vypínanie a pre kontrolu stavu batérie. Pokiaľ ho stlačíte, keď sú slúchadlá zapnuté, rozsvietia sa diódy pod ním, ktoré znázorňujú stav batérie. Dokopy je ich päť a nejako nekazia dizajn, pri vypnutom stave ich nie je takmer ani vidno.

beats-solo-2-wireless-konektory

Ešte okrem tlačidiel môžeme na slúchadlách nájsť dva konektory. Na ľavej strane nájdete klasický 3,5 mm audio vstup a na pravej strane Micro usb pre nabíjanie a samozrejme nechýba integrovaný mikrofón.

Používanie

Značka Beats sa v minulosti vyznačovala silnými basmi. Ich druhá generácia Solo 2 a Solo 2 Wireless prichádza s mierne vyrovnanejším prejavom. Nízke tóny sú o niečo slabšie aby vynikli stredy a výšky, avšak ak preferujete viac basov v hudbe nemusíte sa báť, stále sú výrazné.

Výrobca udáva, že na jedno nabitie Solo 2 Wireless vydržia 12 hodín. Túto hodnotu sa mi podarilo aj prekonať a približne na strednej úrovni hlasitosti som sa dostal na takmer 14 hodín. Ich nabitie trvá približne 2 hodiny. Pokiaľ sa vám ale vybijú, nič sa nedeje. Stačí ich potom pripojiť pomocou dodávaného RemoteTalk káblu, ktorý má klasický 3,5 mm jack na oboch stranách.

Vďaka bezdrôtovej BlueTooth technológii nebudete pripútaný káblom k vášmu smartfónu alebo počítaču a nemusíte sa obávať ani dosahu. V otvorenom priestore sa dosah pohybuje približne na úrovni 15 m a prenosu signálu nerobí problém jedna, či dve steny. Po 3-izbovom byte som sa voľne pohyboval, pričom som nezaznamenal žiadny problém so signálom a iPhone som mal celý čas v obývačke.

Pokiaľ ide o počúvanie cez dodávaný RemoteTalk kábel, alebo pomocou bezdrôtovej technológie BlueTooth, v kvalite hudby nie je žiadny rozdiel .

Záver

Solo 2 Wireless ponúkajú kvalitnú konštrukciu, dlhú výdrž na jedno nabitie a bohaté príslušenstvo, ale to by mala byť samozrejmosť pri ich cene, ktorá začína nad úrovňou 210 €. Ich zvukový prejav je vyváženejší, ako v prípade predchádzajúcich modelov, avšak stále ponúkajú mohutné basy a preto sú určené skôr pre fanúšikov žánrov ako hip-hop, elektronickej alebo popovej hudby.

Oproti klasickým káblovým Solo 2 sú drahšie približne o 90 € a preto sa tu vynára otázka, či sa oplatí priplatiť za možnosť bezdrôtového spojenia.

Podľa mňa áno. Možnosť bezdrôtového pripojenia je návyková, neobmedzujú vás káble a pokiaľ počúvate hubu pri športovaní sú pre vás skvelou voľbou. Vďaka dobrým náušnikom je ich nosenie pohodlné, nepadajú z hlavy a ponúkajú čiastočnú izoláciu od okolitého ruchu. A pokiaľ si pustíte hudbu, nič okrem nej nebudete počuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?