iPhone SE bude mať dizajn v štýle iPhonu 5s a 12 megapixelový foťák so 4K videom

Predstavenie nového iPhonu SE sa pomaly blíži a na svetlo sveta sa dostane už za necelé tri dni. O telefóne už vopred vieme všetko dôležité, no nikdy nezaškodí pripomenúť si, čo nás vlastne čaká. Mark Gurman z 9to5Mac potvrdzuje doterajšie dohady a znovu hovorí, že iPhone SE bude zvonku takmer identický ako iPhone 5s.

To znamená hranatý dizajn s dvoma sklenenými pásmi vzadu, okrúhle ovládanie hlasitosti a tlačidlo zamykania umiestnené na hornej strane. Jedinou zmenou budú brúsené hliníkové hrany, ktoré by mali byť po novom o niečo viac zaoblené a menej lesklé, čím by sa tiež predišlo náchylnosti na škrabance. Bonusom bude kompatibilita so všetkými obalmi a príslušenstvom pre iPhone 5 a 5s.

iphone-se-concept

Po hardvérovej stránke bude zariadenie doslova menším bratom iPhonu 6s. Očakáva sa procesor A9 s koprocesorom M9 pre funkciu Hey Siri, NFC čip pre Apple Pay, rýchlejšie Wi-Fi a taktiež najnovší fotoaparát. 12 megapixelový snímač bude schopný zachytávať video v rozlíšení 4K a taktiež pohyblivé fotografie Live Photos. Jediné, čo bude chýbať, je displej s funkciou 3D Touch.

Telefón si budete môcť zakúpiť v 16 a 64 GB kapacitách v štyroch rôznych farebných prevedeniach vrátane Rose Gold. Cena bude zrejme rovnaká ako pri staršom iPhone 5s – 450 dolárov.

Nový iPhone SE bude predstavený už tento pondelok, 21. marca o 18:00. Sledujte event spolu s nami na webe MacBlog.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.