iPhone sa v roku 2017 definitívne zbaví home buttonu

Redizajnovaný iPhone v roku 2017 sa nezaobíde bez veľkých zmien. Apple totiž podľa doterajších správ plánuje z telefónu úplne odstrániť tlačidlo home.

V najnovšom článku o iPhone s bezkontaktným čipom pre japonský trh to potvrdil aj server Bloomberg. Nový telefón sa bude pravdepodobne volať iPhone 8 a absencia tlačidla na jeho prednej strane bude len jednou z mnohých zmien. Apple by mal plne presedlať na flexibilný OLED displej a značne zredukovať okraje okolo neho. Funkcie ako Touch ID senzor a predná kamera by tak mali byť integrované priamo pod dotykovú vrstvu displeja.

Šéfdizajnér Applu, Jony Ive, údajne o telefóne vyzerajúcom ako tenký plátok skla sníva už niekoľko rokov. Vyzerá to tak, že s príchodom desiateho výročia iPhonu sa mu to možno konečne podarí. Jubilejný model by mal okrem toho zaznamenať návrat k sklenému dizajnu známemu z iPhonu 4, displej zahnutý po bokoch na štýl Samsungu Galaxy S7 edge, bezdrôtové nabíjanie, či nové biometrické funkcie ako skenovanie očnej dúhovky.

Prvé zmeny týkajúce sa home buttonu však údajne prídu už tento rok s iPhonom 7/6SE. Ten by mal okrem slúchadlového jacku odstrániť aj pohyblivý mechanizmus v súčasnom tlačidle. Nahradiť by ho pritom mala vibračná odozva, veľmi podobná tej v trackpadoch najnovších MacBookov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.