iPhone 7 Pro mal byť len záložný plán

Všetky doterajšie úniky naznačovali, že Apple pripravuje tri verzie iPhonu 7. Už sa dalo usúdiť, že to tak bude naozaj, no v tom japonský portál Mac Otakara priniesol správu, že sa do predaja dostanú nakoniec len dva modely. Tretí model, pomenovaný iPhone 7 Pro, mal byť len záložným plánom.

Mac Otakara s odvolaním na svoje zdroje tvrdí, že Apple mal obavy z problémov, ktoré by mohli doprevádzať duálny fotoaparát. Kvôli tomu pre istotu pracoval aj na treťom modeli, ktorý by bol cenovo postavený nad iPhone 7 Plus a mohlo by si ho dovoliť menej ľudí. Apple by tak využil situáciu vo svoj prospech a hoci by bolo množstvo iPhonov 7 Pro obmedzené, stále by na ňom vedel zarobiť.

Našťastie pre nás, k žiadnym problémom nedošlo a myšlienka troch modelov stratila význam. Aj preto vyjde iPhone 7 opäť len v dvoch verziách. Duálny fotoaparát nájdeme u 5.5-palcového iPhonu 7 Plus, zatiaľ čo menší 4.7-palcový model ponúkne klasický fotoaparát. Teraz však už aj s optickou stabilizáciou obrazu, ktorá bola obmedzená tiež len na Plus modely.

Podľa zdrojov sa mal tiež Apple pohrávať s myšlienkou druhého “S”-ka, vzhľadom k malým rozdielom oproti iPhonu 6s. Mobil sa mohol volať napríklad iPhone 6SE, no nakoniec sa Apple rozhodol, že zachová doterajšiu postupnosť a jeho nové telefóny sa budú volať iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Ako sa potom ale bude volať budúci model, od ktorého sa očakáva obrovský posun vpred, ostáva záhadou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.