iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7 edge vs. Huawei P9: Rozhodli ste, ktorý fotí najlepšie!

Ešte minulý mesiac sme vám priniesli porovnanie fotoaparátov troch vlajkových lodí na trhu. Do ulíc sme vzali iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S7 edge a aj Huawei P9. Tri telefóny, u ktorých bol fotoaparát veľmi vyspelý. No len jeden z nich mohol získať hodnotenie toho najlepšieho.

Spravili sme teda slepý fototest, v ktorom ste mali za úlohu porovnať vzorky zo zariadenia A, B alebo C. Ako to teda dopadlo? Podľa vašich komentárov to teda vychádza, že najlepším fotomobilom roka je (A) iPhone 7 Plus. Avšak, len v tesnom závese za ním je (C) Galaxy S7 edge, ktorý tiež získal veľmi vysoké hodnotenie a topoval pri nočných fotografiách.

Vzhľadom k dlhodobým skúsenostiam s týmto telefónom by som tiež rád vystihol 10-sekundovú uzávierku, s ktorou je možné bez problémov vyfotiť nočnú oblohu aj s hviezdami. Dvojicu takých fotiek prikladám pre oživenie článku ????. Naopak, najhoršie podľa vás vychádzal (B) Huawei P9, ktorý si v našom fototeste vyslúžil bronz, tretie miesto.

Samsung Galaxy S7 edge Pro ModeSamsung Galaxy S7 edge Pro Mode

V konečnom dôsledku je teda vidieť, že duálny fotoaparát na iPhone 7 Plus má veľké výhody, najmä ak ide o kvalitu zoomu, keďže disponuje telefoto objektívom. Ten je v prípade Galaxy S7 edge možné dokúpiť zvlášť ako externý doplnok, nakoľko ten má vzadu len jeden objektív, rozšírený o dual-pixel technológiu pod kapotou. Huawei P9 síce disponuje duálnym Leica fotoaparátom, avšak nie kvôli zoomu alebo bokeh efektu. Je to kvôli vyostreniu detailov na fotkách, keďže jeden fotoaparát fotí farebne, kým druhý je čiernobiely. No napriek spolupráci s prémiovou značkou fotoaparátou, Huawei dopadol v teste podstatne horšie než Samsung a Apple, firmy, ktoré využívajú in-house fotoaparáty.

Pokiaľ ide o zoom, tak tu niet o čom diskutovať. iPhone 7 Plus dominuje vďaka 2x telephoto objektívu, ktorý navyše zabezpečí, že prizoomované fotografie majú lepšie detaily. Druhým najlepším bol Galaxy S7 edge, ktorý sa spolieha len na softvérový zoom. Pri maximálnom priblížení je už vidieť menšie rozmazanie, ako aj kratšiu vzdialenosť. Najhoršie však dopadol opäť Huawei P9, ktorý nedokáže priblížiť dostatočne blízko. Na druhú stranu však jeho maximálny zoom poskytuje vyššiu ostrosť.

img_4430Huawei P9 zoom20161009_152333

iPhone 7 Plus vs. Huawei P9 vs. Galaxy S7 edge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.