Apple potichu sprístupnil Signle Sign-On funkciu

Zdá sa, že Apple potichu aktivoval tak veľmi sľubované Single Sign-On (z angl. jednorazové prihlásenie) pre Apple TV a iOS zariadenia. 

Túto funkciu si môžu zatiaľ vyskúšať developeri, ktorí majú na svojich zariadeniach bety iOS 10.2 a tvOS 10.1. Podľa zvestí by mal Single Sign-On podporovať iba obmedzený počet káblových služieb vrátane Dish, GVTC Communications, Hotwire a Sling TV.

atv_tv_provider_1-800x420

Ako sa dostať do nastavení Single Sign-On na Apple TV štvrtej generácie? Otvoríte Nastavenia a navigujete do účtov, kde si všimnete, že pribudla sekcia poskytovateľ TV hneď vedľa sekcie Home Sharing (Domáce zdieľanie). Zákazníci sa teda môžu prihlásiť v tomto menu aby dostali prístup ku všetkému obsahu spojenom s ich odberom. Na iPade a iPhone je to tak isto v sekcii TV poskytovateľ v Nastaveniach. Nachádza sa pod časťou prihlásenia sa do sociálnych sietí.

atv_tv_provider_2-800x447

Single Sign-On je dizajnovaný aby umožnil užívateľom prihlásiť sa iba raz s jednorazovými prístupovými údajmi a tak získať prístup k živému káblovému obsahu, ktorý je určený druhom plateného odberu. Single Sign-On funguje aj vo viacerých aplikáciách naraz. Apple sa s Single Sign-On zameriava na zjednodušenie a vylepšenie televízneho zážitku na Apple TV.

tvprovidersipad-800x600

S limitovanou dostupnosťou bude Single Sign-On dostupný iba pre obmedzený počet prvých zákazníkov Apple, s ktorými začne. Ale Apple nepochybne pracuje na tom, dostať viac providerov na palubu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.