iPhone 7 môže pri veľkej záťaži “syčať”, na vine sú zrejme cievky

Prví zákazníci už majú svoj iPhone 7 v rukách, spolu s tým sa však začínajú vyskytovať aj úvodné problémy s novými zariadeniami. Používatelia tvrdia, že nové iPhony pri zvýšenej záťaži vydávajú zvláštne zvuky.

Podivný syčiaci zvuk ako prvý zdokumentoval Stephen Hackett z 512 Pixels a nahral ho v podobe videa na YouTube. V jeho prípade si zvuk všimol pri obnovovaní telefónu z iCloud zálohy. Vychádza zo zadnej strany pri Apple logu a jeho intenzita sa zvyšuje pri nadmernej záťaži.

Problém následne potvrdili ďalšie blogy, vrátane TechCrunch, zďaleka však nie je masovo rozšírený. Serverom The Verge, iMore, Engadget a ďalším sa ho replikovať nepodarilo.

Internet sa zatiaľ zhodol na dvoch možných príčinách zvukov. Najčastejšie sa objavuje teória o takzvanom “coil noise” (cievkový šum). Ide o fenomén, ktorý sa zvykne bežne vyskytovať v elektronických zariadeniach – rezonovanie cievky na počítačových komponentoch ako procesory a predovšetkým grafické karty. S postupným zvyšovaním výkonu sa podobný šum začal vyskytovať aj na smartfónoch, s podobným syčaním sa ľudia stretávajú napríklad aj pri Galaxy S7 Edge. Druhá teória zas zahrňa nedostatočne tienený rádiofrekvenčný vysielač, ktorý sa môže rušiť so vstavanými reproduktormi.

Apple sa zatiaľ k problému nevyjadril, no podľa viacerých svedkov dotknuté telefóny vymieňa za nové kusy. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o chybnú várku telefónov, problém sa pritom vyskytuje ako pri 4,7“ iPhone 7, tak aj pri väčšom 5,5” iPhone 7 Plus. Či sa zo situácie vyvinie nová kauza a Apple spustí veľké odvolanie, alebo sa na problém po čase zabudne, ukaže až čas.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.