iPhone 7 má podľa DisplayMate najlepší LCD displej všetkých čias

Stránka DisplayMate, známa podrobnými testami kvality displejov, sa zamerala na najnovší iPhone 7. Jeho displej je jeden z najlepších spomedzi dnešných smartfónov a zároveň najlepším LCD panelom vôbec.

Podľa testu je displej iPhonu 7 oproti predošlým generáciám obrovským zlepšením. Zároveň je však vo viacerých parametroch menovaný za najlepší smartfónový displej súčasnosti. Ostatných výrobcov poráža v presnosti podaných farieb, maximálnom jase a odrazivosti displeja. Taktiež disponuje najlepším kontrastom spomedzi všetkých IPS LCD panelov.

iPhone 7 ponúka dva typy farebného gamutu. Tradičný sRGB gamut dopĺňa o 26 % širšia DCI-P3 paleta, ktorú nájdeme aj 4K televízoroch. DisplayMate tvrdí, že obe stupnice sú implementované s absolútnou farebnou precíznosťou. Telefón má podľa nich farebne najpresnejší displej, aký kedy merali – presahuje všetky ostatné displeje na trhu, či už mobily, monitory, alebo televízie. Zároveň je nový displej o 7 % šetrnejší ako pri iPhone 6.

iphone 7 farebný gamut
Porovnanie farebného spektra iPhonu 7 a štandardu DCI-P3. Zdroj: DisplayMate

Okrem farieb má iPhone 7 taktiež najjasnejší displej na trhu, v testoch dosahuje 602 až 705 nitov. V nameranom kontraste síce nedobehol AMOLED displeje konkurencie, poráža však všetky ostatné IPS LCD displeje na trhu. Spomedzi dnešných smartfónov je víťazom aj čo sa týka pozorovacích uhlov a odrazivosti, kde ho poráža len 9,7″ iPad Pro so špeciálnou antireflekčnou vrstvou.

iPhone 7 a 7 Plus budú zrejme poslednými smartfónmi od Applu, ktoré ponúknu LCD technológiu displeja a zdá sa, že spoločnosť ju dotiahla na maximum. Už budúci rok však plánuje presedlať na AMOLED a spolu s ním aj na nový dizajn bez prebytočných okrajov a tlačidiel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.