iPhone 7 bude mať v balení klasické slúchadlá s Lightning konektorom

Máme tu ďalšiu správu o tom, ako chce Apple zvládnuť prechod z 3,5 mm audio jacku na Lightning – zmena, ktorá sa očakáva už tento september s príchodom iPhone 7.

Podľa analytikov z Barclays bude tohtoročný model vybavený klasickými Lightning slúchadlami v balení, pričom prechod na slúchadlá s ďalšími potenciálnymi funkciami ako rušenie okolitého hluku môžeme očakávať až nasledujúci rok. Takéto slúchadlá by totiž vyžadovali špeciálny čip priamo v telefóne a Barclays verí, že v iPhone 7 sa ho ešte nedočkáme.

lightning-earpods-mockup

Tento rok podľa nich Apple plánuje do telefónu implementovať len základný digitálny kodek, ten by však mohol poslúžiť ako základ pre pokročilejšie audio čipy od Cirrus Logic v budúcich modeloch. Správa taktiež tvrdí, že miesto, ktoré sa uvoľní odstránením 3,5 mm audio jacku vyplní druhý reproduktor na spodku telefónu.

V súvislosti s pripravovanými iPhonmi sa taktiež hovorí o špeciálnom bezdrôtovom headsete, no ten však najskôr ostane len dodatočným príslušenstvom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.