iPhone 7 bude vodotesný, s bezdrôtovým nabíjaním a bez audio jacku

Dohady o tom, ako bude vyzerať nový telefón z dielne Applu sa začínajú pomaly množiť a čo je dôležitejšie, zhodujú sa na viacerých kľúčových faktoch. Vyzerá to tak, že práve tento rok sa spoločnosť zbaví zaužívaného štandardu v podobe 3,5 mm audio jacku.

Túto skutočnosť spomína aj server Fast Company, ktorý cituje vlastné zdroje z prostredia Applu. iPhone 7 bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou len jeden port – Lightning. To by malo mať za následok ešte tenšie telo ako v prípade iPhonu 6/6s a zároveň rozšírenú funkcionalitu slúchadiel. Apple údajne úzko spolupracuje so svojim dodávateľom audio čipov, Cirrus Logic, na novom čipsete s Lightning podporou.

Taktiež sa hovorí o novej noise-cancelling technológii od spoločnosti Wolfson Microelectronics, ktorá by mala fungovať ruka v ruke s podporovanými slúchadlami a zabezpečiť tak pokročilé rušenie okolitého hluku. Okrem slúchadiel tretích strán sú taktiež v príprave aj tie vlastné od Applu, najskôr pod značkou Beats. Či však budú v balení spolu s telefónom, je otázne. Čo je ale takmer isté, je pribalený Lightning – 3,5 mm jack adaptér.

lightning-earpods-mockup

Okrem kompatiblity s väčšinou slúchadiel však odstránenie audio jacku predstavuje aj iné komplikácie, problémom môže byť napríklad nabíjanie a počúvanie hudby zároveň. Správa tvrdí, že Apple do ďalšieho iPhonu konečne plánuje implementovať bezdrôtové nabíjanie, podobne ako pri Apple Watch. Bonusom bude údajne aj vodotesnosť. Hovorí sa dokonca o použití nového materiálu, ktorý by umožnil odstrániť anténové pásy na tele telefónu.

Fast Company však dodáva, že Apple na vodotesnosti a bezdrôtovom nabíjaní pracuje už dlhšiu dobu a uvažoval nad nimi aj pri predošlých generáciách. Ich prítomnosť vo finálnom iPhone 7 je preto zatiaľ stále otázna a spoločnosť ich môže na poslednú chvíľu stiahnuť. Nebolo by to po prvýkrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.