iOS 10: Tieto funkcie na svoj iPhone nedostanete

iOS 10 je ďalšia veľká aktualizácia pre váš iPhone. Priniesla niekoľko užitočných noviniek, niekoľko vylepšení v aplikáciách a v neposlednom rade sa naučila šetriť miestom, takže ani 16GB iPhone nie je najhoršou voľbou. Ak máte tento systém, samozrejme. Lenže, niektoré funkcie vyžadujú lepší hardvér a tak ich na staršom iPhone nenájdete.

Nedostupnosť funkcií na starších zariadeniach sa tentoraz odrazila len na dvoch funkciách iPhonu. Majitelia starších zariadení sú na tom teda lepšie, než pri predošlých verziách. Nebyť toho, že Apple na poslednú chvíľu z kompatibility vyradí iPhone 4s, tak by tie funkcie boli tri. Jednalo sa o rozšírenia týkajúce sa prepravy pasažierov v aplikácii Maps. Tá je podporovaná na iPhone 5 a na novších zariadeniach.

Raise to Wake

Užitočná funkcia, ktorá vás ušetrí o jedno kliknutie. iOS 10 si totiž prevzal jednu populárnu funkciu a to zapnutie displeja okamžite po tom, ako vezmete iPhone do ruky. Je to vlastne taká alternatíva k notifikačnej dióde, s rozdielom, že tu hneď viete, aké máte upozornenia. Funkcia je však dostupná len na iPhone 6s, iPhone SE a novších.

ios-10-wide-0-0

Rozšírené notifikácie

Aj notifikácie sú šikovnejšie. Kým na iOS 9 a starších boli jednoduché a stručné, s príchodom iOS 10 sú rozšírené. Napríklad pri reagovaní na správu v iMessage sa vám na celej obrazovke objaví okno s konverzáciou, takže viete, o čom ste sa bavili. Užitočné najmä keď vám niekto odpíše stručnú odpoveď po niekoľkých hodinách a vy ste za ten čas už aj zabudli, čo ste sa pýtali. Takto nemusíte odomykať iPhone a otvárať danú aplikáciu, keďže konverzáciu máte hneď pred sebou. Funkcia však vyžaduje iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2, iPad Pro alebo novšie zariadenie.

iOS 10 Rich Notifications

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť