Instagram predstavil novú ikonu a vzhľad aplikácie

Instagram dnes kompletne redizajnoval svoju mobilnú aplikáciu a po prvýkrát zmenil aj jej ikonu.

Mnoho ľudí si myslelo, že Instagram sa zbaví svojej silno skeuomorfickej ikony spolu s príchodom plochého dizajnu iOS 7, nestalo sa tak. Instagram síce redizajnoval aplikáciu, no jeho ikona sa stala jedinou známkou starších dizajnových trendov na väčšine telefónov a nezmenená ostala takmer tri ďalšie roky.

Až do dnes. Spoločnosť na svojom blogu odhalila novú plochú ikonu, plnú farebných prechodov pripomínajúcich natívne ikony iOS. Okrem hlavnej aplikácie dostali nové ikonky aj ostatné appky – Layout, BoomerangHyperlapse.

instagram-apps-new-icons

Spolu s ikonou dostala nový look aj samotná aplikácia. Čiernobiele rozhranie, ktoré dáva do popredia obsah v podobe fotografií, sme mohli vidieť už pred pár týždňami, keď ho spoločnosť testovala na vybraných používateľoch. Nový dizajn je však čisto vizuálny a z hľadiska funkčnosti ostáva všetko aj naďalej na svojom mieste.

instagram-new-design-2016

Instagram na svojom blogu taktiež zverejnil dvojicu videí, ktoré ukazujú, ako nový dizajn vznikal a taktiež desiatky alternatívnych ikon, z ktorých sme napokon dostali tu súčasnú. Čo si o redizajne myslíte? Vyjadrite sa v komentároch nižšie.

Update je už k dispozícii pre iOS aj Android a stiahnuť si ho môžete zadarmo na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.