Galaxy Note7 získal zberateľskú hodnotu, na eBayi zaň zaplatíte minimálne dvojnásobok

Galaxy Note 7 Titanium Grey

Príbeh so smutným koncom, taký bol Galaxy Note 7. Telefón, na ktorý sa tešilo aj mnoho fanúšikov Applu, sa nakoniec zmenil v úplné fiasko po tom, čo ho spoločnosť musela druhýkrát odvolať a zároveň sa rozhodla definitívne ukončiť jeho výrobu.

Už krátko po tomto oznámení však telefón nadobudol zberateľskú hodnotu. Predsa len, jedná sa o zrušené zariadenie a na trhu ich bude stále menej a menej. A tie, ktoré vydržia fungovať dlhodobo, tak tie budú mať oveľa vyššiu predajnú hodnotu, než iné telefóny, ktoré kedy Samsung či ktorýkoľvek iný výrobca vyrobil. Krátko používané alebo aj nerozbalené kusy zaplavili eBay, kde ich majitelia čakajú na to, až si telefón kúpi nejaký ten vášnivý zberateľ techniky. Jeden z najlacnejších kúskov, ktorý si môžete zohnať, vás vyjde 1800 dolárov bez poštovného a colného poplatku. Na iný model bola pre zmenu spustená aukcia. Štartovná cena je 800 dolárov (o trochu nižšia oproti predajnej), avšak telefón si môžete kúpiť ihneď za 5000 dolárov.

A tak to vyzerá, že hoci nádejný rival iPhonu skončil tragicky, tak sa mu podarilo získať niečo, čo mali doteraz len zachovalé starožitné kúsky od Applu: hodnotu. Aj keď, je to skôr taká dobrodružná záležitosť, keďže čím viac zapnutých kusov, tým menej existujúcich kusov. A preto zrejme tie najvzácnejšie ostanú navždy zabalené alebo vypnuté.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.