Apple otvára nové výskumné a vývojové centrá v Číne

Apple včera večer oznámil otvorenie nového výskumného a vývojového (R&D) centra v Shenzene v Číne. 

Týmto novým centrom chce Apple posilniť svoju prítomnosť v krajine. Oznámenie prišlo po pár týždňoch od kedy Apple otvoril výskumné a vývojové centrum v Bejingu. Tim Cook predstavil svoj nový plán R&D centra na stretnutí s úradníkmi v meste. Generálny riaditeľ Apple sa má podľa informácií zúčastniť aj udalosti, ktorá bude pre národ inovatívna.

“Tešíme sa, keď tu budúci rok otvoríme nové výskumné a vývojové centrum. Naši pracovníci tak môžu byť o niečo bližšie s našimi výrobnými partnermi.”

Takto odpovedal na email hovorca Apple, John Rosenstock.

zte_shenzhen

Apple sa zaujíma o prilákanie talentovaných softvérových developerov, žijúcich v Shenzene. Spoločnosť prezradila, že nové centrá v Bejingu a Shenzene majú za účelom okrem vyhľadávania talentovaných developerov aj zlepšenie a posilnenie vzťahov s lokálnymi partnermi a univerzitami naprieč celou krajinou. Tieto nové centrá budú taktiež asi odpoveďou na otázku budúcnosti Apple v Číne, pretože lokálny zákazníci dajú radšej prednosť lacnejším verziám iPhonu. Avšak Apple má už s Čínou skúsenosti. Posledne sme sa dozvedeli, že Čína zakázala používanie obchodov iTunes a iBooks vo svojej krajine. Okrem Shenzene a Bejingu, nové centrá vyrastú aj v Japonsku, Izraeli a vo Veľkej Británii. Kolujú aj zvesti o centrách v Kanade, Indii, Vietnamu a ďalších krajinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.