Firma Byte rozobrala interné časti Apple Watch 2

Britská opravovňa Byte získala prístup ku displejovému komponentu Apple Watch 2 a od vtedy zdieľala niekoľko videí, v ktorých ukazuje dizajn displeju a porovnáva ho s tým z prvej generácie hodiniek.

 

V najnovšom videu firma Byte úplne rozobrala displej a ukazuje nám jeho konkrétne súčasti. Podľa slov firmy, je tento displej “najpokročilejší displej svojho druhu”, ktorý je zároveň “neuveriteľne tenký” a vyžaduje “prelomovú technológiu” na svoju výrobu. Za použitia extrémneho chladu, bola firma Byte schopná odstrániť krycie sklo a dotykový panel z LCD zostavy. Taktiež odstránila EMI ochranu z čipov. Ako môžeme vidieť vo videu, displej Apple Watch 2 disponuje NXP NFC čipmi, ktoré v predchádzajúcej verzii Apple Watch neboli vsadené do displeju, ale boli samostatným komponentom.

https://www.youtube.com/watch?v=NzRPxQGSrGY

To, čo sa zdá byť ovládačom dotyku je zovreté medzi NFC čipom a kapacitormi, odlišujúce sa od internej zostavy pôvodných hodiniek Apple Watch. Zatiaľ nie je známe prečo je v druhej generácií hodiniek NFC čip umiestnený na zostavu s displejom, no možným dôvodom je, že tak šetrí trocha miesta. V predchádzajúcich videách sme mohli zistiť, že displej druhej generácie je tenší než ten v pôvodnom (2,12mm x 2,86 mm vs 2,99mm x 3,57mm). Okrem tejto zmeny displeja a sile batérie by sme sa mali dočkať tých istých komponentov ako v predchádzajúcej verzii. Batéria v 42mm Apple Watch 2 má 334 mAh, čo je zvýšenie oproti 246 mAh v pôvodných hodinkách. Jedná sa teda o 35,7% predĺženie výdrže batérie. Výdrž batérie by sa mala v hodinkách druhej generácie zvýšiť na základe požiadaviek zákazníkov a novému GPS čipu, ktorý zatiaľ nie je ešte potvrdený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.