FBI vs Apple: V iPhone sme nenašli žiadne dôležité stopy

Pamätáte sa na kauzu FBI verzus Apple? Kedy FBI požadovalo od Apple softvér, ktorý sa dostane skrz zabezpečenie Apple zariadení? Na verejnosť sa dostali nové informácie k tejto kauze. Nabúraním sa do iPhonu útočníka nezískala FBI žiadne užitočné stopy.

iPhone---lifestyle_MG_9917-8003

I keď FBI nezískala žiadne stopy, ktoré hľadala. iPhone San Bernardínskeho útočníka pomohol objasniť zopár otázok vo vyšetrovaní. Tieto informácie zverejnila spravodajská služba CNN. Podľa správ anonymných amerických právnych autorít, iPhone neobsahoval zašifrované dáta alebo dôkazy komunikácie medzi útočníkom a ISIS. Avšak údaje v iPhone potvrdili, že útočník nemal žiadnu vonkajšiu podporu tretej strany, teda útočil sám. FBI dospelo k záveru, že na iPhone boli aj dáta, ku ktorým nemali predtým prístup. Nečakané zistenie. Po zistení, že iPhone bol používaný niekoľko týždňov bez zálohy iCloud, prinútilo FBI aby si vyžiadali údaje na iCloude od spoločnosti Apple. To znamená, že ak by hľadali údaje na telefóne, tak by to bolo zbytočné, keďže iPhone nebol zálohovaný. Napriek tomuto faktu sa FBI dožadovalo prelomeniu bezpečnosti iPhonu, pretože nevedeli, či náhodou nie sú na zariadení nejaké ďalšie dodatočné informácie, ktoré nie sú na iCloude.

apple_vs_fbi-1024x576

V súvislosti s prípadom, CNN vydalo správu, že v iPhone sa nenachádzali žiadne dôležité stopy, ktoré by viedli k akémukoľvek ďalšiemu postupu. Apple a FBI so svojim sporom neskončili. Ich šarvátka pokračuje prípadom v New Yorku. FBI žiadalo sudcu aby prikázal spoločnosti preniknúť do iPhonu 5S, kvôli drogovému prípadu. Apple taktiež tento príkaz odmietol. Avšak prípad sa blíži ku koncu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.