Facebook Messenger pridá 1 500 nových emoji, zvažuje aj šifrovanie správ

Facebook oznámil, že do svojho Messenger klienta pridá 1 500 nových emoji symbolov, ktoré budú lepšie reprezentovať diverzitu jeho používateľov.

Medzi tisíc a pol nových symbolov budú patriť aj emoji, ktoré Apple minulý rok pridal do iOS, no pribudnú aj celkom nové, napríklad žena policajtka, bežkyňa, či plavkyňa. Facebook tiež oznámil, že zmení spôsob, akým sa emoji zobrazujú – doteraz sa niektorým používateľom zobrazovali systémové emoji, zatiaľ čo ostatným tie Facebookove. Po novom by sa mali zobrazovať pre všetkých používateľov rovnako.

facebook-messenger-emoji

Taktiež sa hovorí, že do Messengera čoskoro pribudne aj takzvané end-to-end šifrovanie správ. Takmer miliarda používateľov tak získa možnosť svoje správy uchrániť pred hackermi, či vládnymi agentúrami. Facebook nasleduje ostatné služby ako napríklad iMessage, či ich vlastný WhatsApp, ktorý šifrovanie pridal v apríli. Funkcia by mala byť voliteľná, kvôli potenciálnym konfliktom s novými funkciami ako chatovacie boty.

Facebook Messenger je dostupný zadarmo na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.