Elizabeth Warren obvinila spoločnosť Apple, Amazon a Google

Mesečusecká senátorka Elizabeth Warren včera pri svojom prejave obvinila spoločnosť Apple, Amazon a Google, ktoré sa podľa nej pokúšajú vytlačiť konkurenciu z trhu. Túto informáciu zdielal Recode.

“Google, Apple a Amazon vytvorili technológie, ktoré zmenili svet a… zaslúžia si byť veľmi zárobkové a úspešné. Ale možnosť zapojiť sa do do tohto obchodu a súťažiť musí byť otvorená pre každého a menšie firmy, ktoré si tiež zaslúžia dostať šancu opäť zmeniť svet. “

Uviedla Elizabeth Warren

V súvislosti s Apple, Warennová podotkla, že je ťažké konkurovať tejto spoločnosti v sfére streamingových služieb, ktoré by sa mohli rovnať Apple Music. Pre vysvetlenie, Apple dostáva určitý podiel od služby Spotify, za každého zákazníka, ktorý si kúpi predplatné s pomocou Apple zariadenia. Spotify má cenu 12,99$ za odber. Dokonca je to o 3$ vyššia cena ako u samotného odberu z Apple Music, ktorý stojí 9,99$.

applesaysthe

Kým spoločnosť Apple odmietla vydať prehlásenie na margo Warrenovej, Jonathan Prince, šéf pre komunikáciu spoločnosti Spotify okamžite reagoval na politiku spoločnosti Apple. A pre Recode uviedol:

“Apple dlho používalo svoje iOS zariadenia, aby prostredníctvom nich mohli ničiť konkurenciu v hudobnom priemysle. Zvyšovali ceny za naše služby aby tak ich služby vyzerali lacnejšie. Neposielali maily, ktoré informovali našich zákazníkov o nižších cenách a podobne. Viete, že je niečo zlé keď Apple zarába viac na odberoch zo Spotify ako z vlastného Apple Music. A nepodelí sa s hudobným priemyslom. Chcú mať vlastný koláč ale pri tom ešte aj ujedať z cudzích.”

Spoločnosť Spotify už dlhšie nie je spokojná a nesúhlasí s cenovou politikou spoločnosti Apple.  Dávnejšie sa spoločnosť Spotify rozhodla bojovať proti Apple a to tak, že posielala maily zákazníkom, ktorý sa registrovali cez zariadenie Apple, aby hneď zrušili svoj platený odber a radšej si ho kúpili cez web.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.