Apple oslavuje 1 rok pôsobenia služby Apple Music

Dnes má svoje výročie Apple Music. Už ubehol jeden celý rok od jeho spustenia a teší sa neustále väčšej popularite medzi používateľmi zariadení Apple. 

apple-music-2255-cnet

Apple Music bol spustený 30. júna 2015 v 110 krajinách vo svete. Na začiatku bola táto hudobná streamingová služba obmedzená iba na Mac a iOS zariadenia, no postupom času si našla svoju cestu aj na zariadenia Apple TV a Android. Apple Music, evolúcia služby Beats Music si za 12 mesiacov postupne získaval zákazníkov a dnes ho používa viac ako 15 miliónov platiacich zákazníkov. Túto štatistiku nám priniesla spoločnosť Apple na WWDC. I keď si táto služba pomaly získava svoju obľubu u čoraz viac zákazníkov, svetovým lídrom stále ostáva služba Spotify, ktorá číta viac ako dvojnásobok užívateľov. Jeden z dôvodov náskoku tejto Švédskej služby sú roky funkčnosti. Spotify je oproti Apple Music o dosť staršie. Je tu už 8 rokov a v Amerike bolo spustené v roku 2011. Je to jedna veľká výhoda. Ale ako si môžeme všimnúť, Apple túto službu míľovými krokmi dobieha.

A ako sme teda spomenuli, expanzia Apple Music naberá na sile a e teda logické očakávať, že v blízkej budúcnosti predbehne aj službu Spotify a stane sa lídrom aj vo svete hudobného streamingu. Nespornou výhodou Apple Music je už predinštalovaná aplikácia v zariadeniach a trojmesačná skúšobná doba, ktorá namotá užívateľa na používanie tejto služby takmer každodenne. Taktiež ako čas ubieha, aj táto služba sa rozvíja, a podľa správ sme sa dozvedeli o nadchádzajúcom redizajne služby, ktorý nás čaká pri príchode nového operačného systému iOS 10. Apple sa taktiež zameriava na spoluprácu s novými hudobnými umelcami a snaží sa nadviazať nové partnerstvá ako sa len dá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.