EarPods s Lightning konektorom sa objavili na novom videu

Rozhodnutie odstrániť 3,5mm jack z iPhonu je vec, ktorá rozdelila fanúšikov Applu na dva tábory. Jedni tento krok vítajú a očakávajú nástup kvalitnejších Bluetooth slúchadiel za rozumnejšie ceny. Druhí s nim však nie sú až tak spokojní a prekáža im, že nový mobil im odoberie možnosť počúvať hudbu so slúchadlami, za ktoré mohli utratiť desiatky alebo stovky eur.

Vzhľadom k doterajším špekuláciám a únikom už začína byť celkom jasné, že nový iPhone sa zbaví obľúbeného portu. Nie je ale jasné, akou cestou sa vyberie u svojich slúchadiel. Objavujú sa totiž dvojaké informácie. Apple by mal pracovať na bezdrôtových slúchadlách AirPods, no rovnako tak pracuje na káblovom modeli. Nové EarPods slúchadlá by mali vyzerať prakticky rovnako, no na konci káblu by sme našli koncovku Lightning.

S použitím tohto konektoru by mohol iPhone prehrávať bezstratové hudobné formáty v oveľa vyššej kvalite ako doteraz a teoreticky by sa vďaka nim mohla zrodiť služba Apple Music Premium s vysokokvalitným obsahom. Kalifornská spoločnosť totiž od hudobných vydavateľstiev dostáva už teraz vysokokvalitné nahrávky, ktoré sa následne konvertujú do šetrnejšieho iTunes AAC formátu. Takto by sa mohli káblové EarPods stať najkvalitnejšími slúchadlami, ktoré kedy aký výrobca pribalil k telefónu.

Slúchadlá EarPods s Lightning konektorom by mali byť uvedené zrejme už budúci mesiac po boku iPhonu 7, respektíve 6SE. Ako ale vyzerajú, môžete vidieť už teraz vo videu nižšie, ktoré má ukazovať údajný leaknutý kus.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.