Dlhodobý spor o patent vyhral Apple

Dlhotrvajúci súdny spor medzi spoločnosťou Apple a Samsung už má dohru. Jednalo sa o Samsungom ukradnuté patenty spoločnosti Apple. Súd nariadil spoločnosti Samsung aby stiahol všetky modely, ktorých sa patent týka a taktiež zakázal aj ich výrobu. Našťastie pre Samsung a jeho zariadenia, ktorých sa tento problém týka sa už tak nepredávajú.

150598870_blog_main_horizontal

Spor sa začal kvôli softvérovým funkciám ako autokorekcia a odomknúť potiahnutím. Tieto funkcie sa objavili v Galaxy S II a Galaxy Nexus, ktoré sú aktuálne stiahnuté z trhu. Záverečné znenie súdu znelo, že Samsung musí prestať používať funkcie, ktoré si nechal patentovať Apple a nesmie už vyrábať a predávať takéto zariadenia. A ako sa ukázalo, Samsung s tým nebude mať problém.

Samsung taktiež stihol okamžite reagovať, že zariadenia kúpené v USA už tento patent neobsahujú, preto nie je treba ich stiahnuť z trhu. Spoločnosť sa obáva, že touto výhrou sa Apple posilní a začne obviňovať Samsung z krádeží ďalších patentov.

SamsungvsApple

Hádky a súdne spory medzi Apple a Samsung sú už na dennom poriadku. Samsung si je vedomý, že v očiach zákazníkov klesol a preto sa snaží zachrániť čo sa dá a očistiť sa s pomocou redizajnovaných vlajkových lodí Galaxy S a Galaxy Note. Zatiaľ nie je známe či to pomohlo. Samsung dúfa, že predstavenie Galaxy S7 a Galaxy Note 6 tomu všetkému pomôže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.