Ďalší model iPhonu by mal disponovať dúhovkovým skenerom

Apple plánuje pridať do výročného, desiateho iPhonu možnosť skenovania dúhovky.

biometric-iris-scanning

Tieto správy zverejnila čínska stránka MoneyDJ, ktorú preložil DigiTimes. Článok od čínskej stránky cituje slová čínskeho dodávateľa, ktorý tvrdí, že táto funkcia bude bez pochýb zakomponovaná až v modeli, ktorý bude predstavený v roku 2018. Skener dúhovky by mal spolupracovať prípadne úplne nahradiť Touch ID. Ide o funkciu na overenie identity užívateľa. Táto funkcia by mohla umožniť odomykanie telefónu, platenie a omnoho viac len vďaka oku. Už nie prst ale rovno oko… Ľudská dúhovka alebo kruhový farebný sval oka obsahuje komplexné a náhodné vzory, ktoré sú u každého človeka individuálne.

4761382c3b04a6dcaf6f44f824479c25

Avšak skener dúhovky nie je žiadna prevratná technológia s ktorou by spoločnosť Apple bodovala a bola by prvá. Samozrejme spoločnosť Samsung už túto technológiu využila vo svojom nedávno predstavenom produkte Galaxy Note7. Určite ich spoločnosť Apple dobehne a túto funkciu privedie na novú úroveň.

6a0168e68320b0970c01b7c7366c4d970b

Taiwanský dodávateľ Xintec, výrobca TSMC pre Apple by mal začať masovú produkciu čipov na rozpoznávanie dúhovky v roku 2017. Na koniec spoločnosť Xintec dodal, že sa nebude vyjadrovať k žiadnym informáciám alebo špekuláciám o špecifických produktoch alebo objednávok ich zákazníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.